6 db. tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. porcukor,
fél cs. sütőpor,
lekvár vagy dzsem.
Elkészítés:
A hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felvert habot és sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütöm. Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharuhába feltekerem, egy kicsit úgy hagyom, majd leveszem róla a konyharuhát, és a piskótát megkenem a lekvárral, dzsemmel és visszatekerem.
Jó étvágyat kívánok.
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a keményre vert tojás fehérjével óvatosan összekeverjük. Sütőpapíros teps...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KözepesElkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porrá zúzott kekszet összekeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel , sóval és utána beledolgozzuk a vajat, hogy nedvesebb tésztát kapjunk. Egy sütőpapírral kibélelt kerek tortafo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű-1/2 liter tejben megfőzzük az epres pudingot,, - aztán a másik 1/2 liter tejbe a vaniliásat - .vizzel öblintett formába öntjük.előbb az egyiket erre szorjuk rá a szeletelt g...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű