KEKSZES KÓKUSZ-SZELET
2013.04.23. - Szerző Web Cukrászda
megosztása61
Nyomtatás • PDF • E-mail
Kekszes kókusz-szelet
A tésztához:
50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaópor
4 evőkanál sárgabaracklekvár
1 evőkanál rumaroma
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
kb. 3 dl joghurt
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
10 dkg margarin
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg aszalt sárgabarack
1 evőkanál rumaroma
A bevonathoz:
10 dkg tortabevonó
Először a krémet készítjük el, ehhez a tej felét a cukorral és a kókusszal felfőzzük. Közben a többi tejben a pudingport simára keverjük, a kókuszos tejhez adjuk és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt kókuszos krémhez adjuk a margarint.
Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, a rumaromával összekeverjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A joghurtból apránként csak annyit adunk hozzá, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, porcukrozott munkalapon kinyújtjuk őket. Az első lapra kerül a krém fele, elszórva rárakjuk a fele aszalt gyümölcsöt, majd a második lap következik, arra a maradék krém és a maradék barack jön, végül beborítjuk a harmadik lappal. A tortabevonót vízgőz fölött 1 evőkanál olajjal megolvasztjuk és rásimítjuk a sütemény tetejére.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!
Forrás: http://webcukraszda.hu/kekszes-kokusz-szelet/
A túrót egy tálban finomra összetöröm, a kenhetőre lágyított margarint hozzáadom és jól elkeverem. Külön edényben felverem a tojásokat, hozzáadom a cukrot, habosra keverem, beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát lereszeljük és egy edénybe tesszük a fahéjjal és a cukorral együtt, lassú tűzön felmelegítjük. A pudingport hozzákeverjük ahogy levet ereszt, ezután beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : a tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima, lágy tésztát kapunk. Kell az összeállításhoz egy kis tej is. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű