Családireceptkönyv.hu

Kekszes kókusz-szelet


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


KEKSZES KÓKUSZ-SZELET
2013.04.23. - Szerző Web Cukrászda



megosztása61
Nyomtatás • PDF • E-mail
Kekszes kókusz-szelet

A tésztához:

50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaópor
4 evőkanál sárgabaracklekvár
1 evőkanál rumaroma
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
kb. 3 dl joghurt
A krémhez:

4 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
10 dkg margarin
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg aszalt sárgabarack
1 evőkanál rumaroma
A bevonathoz:

10 dkg tortabevonó

Elkészítés:


Először a krémet készítjük el, ehhez a tej felét a cukorral és a kókusszal felfőzzük. Közben a többi tejben a pudingport simára keverjük, a kókuszos tejhez adjuk és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt kókuszos krémhez adjuk a margarint.

Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, a rumaromával összekeverjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A joghurtból apránként csak annyit adunk hozzá, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, porcukrozott munkalapon kinyújtjuk őket. Az első lapra kerül a krém fele, elszórva rárakjuk a fele aszalt gyümölcsöt, majd a második lap következik, arra a maradék krém és a maradék barack jön, végül beborítjuk a harmadik lappal. A tortabevonót vízgőz fölött 1 evőkanál olajjal megolvasztjuk és rásimítjuk a sütemény tetejére.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Drávai Szabina receptje.



Trükkök, tippek, praktikák:


Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!

Forrás: http://webcukraszda.hu/kekszes-kokusz-szelet/

Kekszes kókusz-szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Budai kifli recept
Budai kifli recept

töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió. A tésztához a lisztben a margari...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Bögrés francia palacsinta
Bögrés francia palacsinta

Elkészítés A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Mézeskalács
Mézeskalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Az élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk