50 dkg friss málna,4 dl habtejszín,20 dkg cukor,1 cs vaníliás cukor,1 db citrom reszelt héja,4 db tojás,37,5 dkg liszt,1 cs sütőpor,30 dkg túró,20 dkg mascarpone,12 dkg porcukor,citromlé vagy tej/elhagyható/
A tejszínbe megy a kétféle cukor,verjük félkemény habbá a citromhéjával,keverjük bele a tojásokat,bele a sütőporos lisztet és az egészet dolgozzuk csomómentesre.Sütőpapíros tepsibe simítjuk,a málna 2/3-ad részét osszuk el rajta.A sütit süssük kb. 45 percig 180 C-ra előmelegített sütőben,hűtsük ki.A túrót keverjük el a mascarponéval,a porcukorral./ha kell tej,citromlé mehet hozzá/A tésztát kenjük meg a krémmel,díszítsük.
Először a tésztát készítjük el. A lisztbe elmorzsoljuk a mangalica zsírt, hozzáadjuk a csipet sót, a három tojássárgáját, a tejfölt, és jól összegyúrjuk. Egy jól nyújtható, ruganyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű