3 dkg zsír
2 e.k. méz
12 dkg porcukor
1 tojás
40 dkg liszt
szódapor
Töltelék:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 dl tej
3 e.k. liszt
1 vaníliás cukor
A zsírt a mézet és a porcukrot összekeverjük, pár percig forraljuk míg a méz és a zsír el nem olvad. Tűzről levéve a lisztet, lapos kávés kanál szódaport keverünk bele, meg 1 egész tojást. 4 vékony lapot sütünk belőle.
Töltelék:
A vajat a porcukorral kikeverem. A tejből a lisztből a vaníliából sűrű krémet főzünk., majd vajjal kikeverjük.
A lapokat megtöltjük a tetejét porcukorral megszórjuk.
Az almákat meghámozzuk kis kockára vágjuk és egy lábasban feltesszük főni a vízzel es a cukorral. Annyi vizet tegyünk rá hogy ellepje. Figyeljünk rá főzés közben s folyamatosan pót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal (én 1 evőkanál rumaromát tettem bele), a reszelt citromhéjjal, és a csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd egy kb. 20x30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. Elkészítjük a mákos tésztát: a 3 tojás fehérjét a cukorral habbá verjük, majd fokoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt összedolgoztam és folpackon kinyújtottam. Krémet kikevertem, majd rákentem a kiterített kekszes tésztalapra. a narancsokat az egyik felére felpakolom, majd a folpack seítségév...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű