3 dkg zsír
2 e.k. méz
12 dkg porcukor
1 tojás
40 dkg liszt
szódapor
Töltelék:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 dl tej
3 e.k. liszt
1 vaníliás cukor
A zsírt a mézet és a porcukrot összekeverjük, pár percig forraljuk míg a méz és a zsír el nem olvad. Tűzről levéve a lisztet, lapos kávés kanál szódaport keverünk bele, meg 1 egész tojást. 4 vékony lapot sütünk belőle.
Töltelék:
A vajat a porcukorral kikeverem. A tejből a lisztből a vaníliából sűrű krémet főzünk., majd vajjal kikeverjük.
A lapokat megtöltjük a tetejét porcukorral megszórjuk.
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el: A tejbe kis sót teszünk, és benne a cérnametéltet kifőzzük. A túrót áttörjük, nagyon finomra. A Rama felét, a tojások sárgáival habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, kakaóport, sót, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy tálba szitáljuk, morzsoljuk el benne a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáreszeljük a citromhéjat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk. 2. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olíva olajat és a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű