3 dkg zsír
2 e.k. méz
12 dkg porcukor
1 tojás
40 dkg liszt
szódapor
Töltelék:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 dl tej
3 e.k. liszt
1 vaníliás cukor
A zsírt a mézet és a porcukrot összekeverjük, pár percig forraljuk míg a méz és a zsír el nem olvad. Tűzről levéve a lisztet, lapos kávés kanál szódaport keverünk bele, meg 1 egész tojást. 4 vékony lapot sütünk belőle.
Töltelék:
A vajat a porcukorral kikeverem. A tejből a lisztből a vaníliából sűrű krémet főzünk., majd vajjal kikeverjük.
A lapokat megtöltjük a tetejét porcukorral megszórjuk.
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamellizálód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalóját fakanál segítségével összekeverjük. Hosszúkás formát kivajazunk és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ha elkészült,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFelmelegítjük a tejet, habverővel alaposan elkeverjük benne a kétféle cukrot, a vajat és a tojások sárgáját (a szokásos csipet só most nem kell bele). Jó édesnek kell lennie, és cs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA margarint a cukorral, van.cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet és a sót. A lisztbe elkeverjük a sütőport,majd ezt is a margarinos keverékhez adjuk. A tojás...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű