14 dkg csokoládé,
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
14 dkg liszt,
7 egész tojás,
a forma kikenéséhez zsír és liszt,
a bevonáshoz 15 dkg csokoládé,
30 dkg savanykás gyümölcsíz.
A tojások sárgáját, a vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét.
A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, és az egészet könnyedén elkeverjük 14 dkg liszttel.
Zsírozott, lisztezett formában, középmeleg sütőben kb. egy óra hosszat sütjük, deszkára vagy rácsra borítva hűtjük ki, ezután hálom lapra vágjuk, majd forró, fanyar (ribizli, meggy, áfonya) lekvárral megkenjük a lapokat, és egymásra helyezzük.
A tetejét vagy porcukorral hintjük be, vagy 15 dkg felolvasztott csokoládéval vonjuk be.
Ha a bevonat megszilárdult, lehet szeletelni.
Tanácsolom, hogy egyszerre csak annyit vágjunk le a tortából, amennyi elfogy, a többit takarjuk le fóliával, a Sacher-torta így száraz, hűvös helyen, pl. kamrában, két hétig is eláll.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, szaggatjuk és 10 percig sütjük 180 fokon.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gyümölcsöket reszeljük le. A kókuszzsírt és a liszteket keverjük össze, ha van késes robotgépünk, azzal nagyon gyorsan megy. Keverjük össze a gyümölcsökkel, és tegyük hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kakaóport, a lisztet és a sütőport. 2. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk. Mikróban is lehet, de csak olvasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet. Végül belekeverjük...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű