Családireceptkönyv.hu

Nagymamám híres harlekinje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
1 db ráma margarin , 40 dkg liszt , 1 egész tojás, 3 ek. Tejföl, 14 dkg cukor

A két tésztalap közé:
barack lekvár

A tetejére:
4 tojássárgája, 10dkg porcukor , aprított dió, mazsola, étcsoki dara , 1 narancs héja

Elkészítés:


A lisztet morzsold el a margarinnal, add hozzá a tojást, cukrot, tejfölt és gyúrd össze!
Pihentesd egy órát, majd oszd két részre!
Nyújtsd ki a tésztát és egy tepsi hátán süsd meg egyenként!
(Ha felpúpozódna, egy villával szurkáld meg!)
Ha kihűlt a tészta, kend meg a lekvárral és tedd rá a másik lapot is!
A 4 tojássárgáját verd fel habosra a 10 dkg porcukorral, majd kend rá a kihült süti tetejére!
Szórd meg a tetejét apróra vágott dióval, az étcsoki reszelékkel, a mazsolával és egy narancs apróra vágott héjával!
(Egy krumplihámozóval hámozd meg a narancs héját, vágd ki a fehér részét és vágd apró kockákra!)
Pihentesd 2 napot, majd szeleteljétek fel hosszúkás vékony szeletekre!
(A pihentetés nagyon fontos!)

Nagymamám híres harlekinje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc
Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

A tejfölt, a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Almás krémes - OK
Almás - Almás krémes - OK

1. A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. 2. Egy nagy tepsi hát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BUNDÁS ALMA
BUNDÁS ALMA

Az almákat meghámozom, a magházát kivájom. Megtöltöm lekvárral elkevert durvára vágott dióval. Az almák tetejét megszórom fahéjjal. A leveles tésztát 2-3 mm-ersre kinyújtom, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Likőrkrémes fügés-pite.
Likőrkrémes fügés-pite.

Elkészítés menete: A tésztát összedolgozzuk egy dagsztógéppel,és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva. Egy 24 cm átmérőjű piteformát ikenünk vajjal,és a kinyújtott tésztával k...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk