A tésztához:
1 db ráma margarin , 40 dkg liszt , 1 egész tojás, 3 ek. Tejföl, 14 dkg cukor
A két tésztalap közé:
barack lekvár
A tetejére:
4 tojássárgája, 10dkg porcukor , aprított dió, mazsola, étcsoki dara , 1 narancs héja
A lisztet morzsold el a margarinnal, add hozzá a tojást, cukrot, tejfölt és gyúrd össze!
Pihentesd egy órát, majd oszd két részre!
Nyújtsd ki a tésztát és egy tepsi hátán süsd meg egyenként!
(Ha felpúpozódna, egy villával szurkáld meg!)
Ha kihűlt a tészta, kend meg a lekvárral és tedd rá a másik lapot is!
A 4 tojássárgáját verd fel habosra a 10 dkg porcukorral, majd kend rá a kihült süti tetejére!
Szórd meg a tetejét apróra vágott dióval, az étcsoki reszelékkel, a mazsolával és egy narancs apróra vágott héjával!
(Egy krumplihámozóval hámozd meg a narancs héját, vágd ki a fehér részét és vágd apró kockákra!)
Pihentesd 2 napot, majd szeleteljétek fel hosszúkás vékony szeletekre!
(A pihentetés nagyon fontos!)
A tejfölt, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. 2. Egy nagy tepsi hát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozom, a magházát kivájom. Megtöltöm lekvárral elkevert durvára vágott dióval. Az almák tetejét megszórom fahéjjal. A leveles tésztát 2-3 mm-ersre kinyújtom, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés menete: A tésztát összedolgozzuk egy dagsztógéppel,és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva. Egy 24 cm átmérőjű piteformát ikenünk vajjal,és a kinyújtott tésztával k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű