Családireceptkönyv.hu

Nagymamám híres harlekinje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
1 db ráma margarin , 40 dkg liszt , 1 egész tojás, 3 ek. Tejföl, 14 dkg cukor

A két tésztalap közé:
barack lekvár

A tetejére:
4 tojássárgája, 10dkg porcukor , aprított dió, mazsola, étcsoki dara , 1 narancs héja

Elkészítés:


A lisztet morzsold el a margarinnal, add hozzá a tojást, cukrot, tejfölt és gyúrd össze!
Pihentesd egy órát, majd oszd két részre!
Nyújtsd ki a tésztát és egy tepsi hátán süsd meg egyenként!
(Ha felpúpozódna, egy villával szurkáld meg!)
Ha kihűlt a tészta, kend meg a lekvárral és tedd rá a másik lapot is!
A 4 tojássárgáját verd fel habosra a 10 dkg porcukorral, majd kend rá a kihült süti tetejére!
Szórd meg a tetejét apróra vágott dióval, az étcsoki reszelékkel, a mazsolával és egy narancs apróra vágott héjával!
(Egy krumplihámozóval hámozd meg a narancs héját, vágd ki a fehér részét és vágd apró kockákra!)
Pihentesd 2 napot, majd szeleteljétek fel hosszúkás vékony szeletekre!
(A pihentetés nagyon fontos!)

Nagymamám híres harlekinje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pilóta keksz
Pilóta keksz

1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük. 2. Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze tel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Sárgabarackos lepény
Sárgabarackos lepény

A tojást a cukrot az édesítőt és a tejfölt robotgéppel jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül az olajat is belekeverjük a géppel. A tésztát sütőpapiros vagy zsíro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Darázsfészek 2 - OK
Diós - Darázsfészek 2 - OK

1. A tésztához az élesztőt a kockacukorral,1 dl langyos tejjel és 1 evőkanál liszttel összekeverjük, és megkelesztjük (kovászt készítünk). 2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos édes fánk
Hagyományos édes fánk

1.Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2.A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk