Tészta:
22,5 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
12,5 dkg holland kakaó
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
csipet só
Krém:
25 dkg porcukor
1 tk vaníliakivonat
4 ek tejszín
5 dkg vaj
Először a krémet készítjük el:
vaj-cukor-vaníliakivonat kikeverjük majd kanalanként a tejszínnel is, végül sűrű krémet kapunk. Hűtőbe tesszük.
Tészta:
Vaj-cukor majd a tojással is kikeverjük. Szárazakat összevegyítjük majd az egészet fényes tésztává gyúrjuk. Szaggatjuk (5 cm) majd előmelegített 160 fokon 7 percig sütjük, kihűtve töltjük. Érdemes töltés után még kicsit hűtőbe tenni, hogy visszadermedjen a krém.
A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket pici sóval felverem. A sárgákhoz hozzáadom a cukrot és fehéredésig keverem, ezután apránként beledolgozom az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, tojásokkal habosra keverjük. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elegyítjük, majd összeöntjük a kettőt, közben pedig a tejet is fokozatosan hozzákeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a vajjal és 1 csomag vaníliás cukorral jól kikeverünk, majd hozzáadjuk a tojást. Beletesszük a tejet, a sütőporral, kakaóporral összekevert lisztet. A citrom reszelt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet felmelegítjük, de nem forraljuk fel. 2. Beleborítjuk a két pohár kefirt, mehet mellé a cukor és az elmorzsolt élesztő. 3. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódab...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz