Tészta:
22,5 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
12,5 dkg holland kakaó
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
csipet só
Krém:
25 dkg porcukor
1 tk vaníliakivonat
4 ek tejszín
5 dkg vaj
Először a krémet készítjük el:
vaj-cukor-vaníliakivonat kikeverjük majd kanalanként a tejszínnel is, végül sűrű krémet kapunk. Hűtőbe tesszük.
Tészta:
Vaj-cukor majd a tojással is kikeverjük. Szárazakat összevegyítjük majd az egészet fényes tésztává gyúrjuk. Szaggatjuk (5 cm) majd előmelegített 160 fokon 7 percig sütjük, kihűtve töltjük. Érdemes töltés után még kicsit hűtőbe tenni, hogy visszadermedjen a krém.
hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd minimum 8 órán át állni hagyjuk a hűtőben. 2.1-2 óra után meg lehet keverni, de ha nem, akkor sincs gond. A chia magok megszívják mag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a cukorral alaposan kikeverjük, majd a tojás sárgájával is, végül a búzadarával. Félretesszük, és elkészítjük a brownie-t. Az étcsokoládét és a vajat megolvasztjuk. (Figyel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár kivételével az összes felsorolt hozzávalót összekeverjük egy kb. 15 cm-es átmérőjű műanyag, mély tálkában, majd 3 percre a mikróba tesszük. Amikor elkészült, kiborítjuk e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, a csipet sóval és a szódabikarbónával, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy egy ne ragacsos,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű