Tészta:
22,5 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
12,5 dkg holland kakaó
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
csipet só
Krém:
25 dkg porcukor
1 tk vaníliakivonat
4 ek tejszín
5 dkg vaj
Először a krémet készítjük el:
vaj-cukor-vaníliakivonat kikeverjük majd kanalanként a tejszínnel is, végül sűrű krémet kapunk. Hűtőbe tesszük.
Tészta:
Vaj-cukor majd a tojással is kikeverjük. Szárazakat összevegyítjük majd az egészet fényes tésztává gyúrjuk. Szaggatjuk (5 cm) majd előmelegített 160 fokon 7 percig sütjük, kihűtve töltjük. Érdemes töltés után még kicsit hűtőbe tenni, hogy visszadermedjen a krém.
30 dkg liszt, egy tojás, egy sütőpor, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg cukor egy citrom reszelt haja, egybegyúrok 3 lapost sütöttem belőle, tepsi hátulján, percek alatt sül. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokit gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásokat és az eritritet. Beletesszük a joghurtot és a kakaót, majd felöntjük a tejjel, és alaposan felverjük habverővel....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. 8 tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verjük, majd belekavarunk 10 dkg őrölt mákot, 8 evőkanál kókuszreszeléket, 3 evőkanál lisztet, és egy csomag (7 g) szalalkálit. 2. Ebbő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a cukrot és a tojást robotgéppel kikeverjük. A csokoládét felaprítjuk, majd a masszához adjuk. A sütőport vegyítjük a liszttel, és apránként a masszához keverjük. Egy nag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű