A tésztához:
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1/2 csomag sütőpor
5 evőkanál kakaó
25dkg margarin
A krémhez:
50 dkg túró
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás sárgája
4 tojás fehérje habbá felverve
1 vaníliás cukor
mazsola izlés szerint
A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk. Elfelezzük és 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
Elkészítjük a túrókrémet: a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét a végén óvatosan keverjük hozzá.
A tésztát kivesszük a mélyhűtőből és az egyiket belereszeljük (nagy lyukú sajtreszelőn) egy tepsibe ( kb. 20x25-ösbe).
Rátesszük a túrókrémet.
A tészta másik felét ráreszeljük a tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.
Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy dupla falú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. Mikor el kezd buborékolni, vegyük le a tűzről, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, sót, cukrot a tojással, zsírral és a tejföllel összegyúrjuk. A tészta egyik felét a tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk. A kosárkaformát va...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vaníliás pudingot 3 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.Ugyanígy járunk el a csokis pudinggal is ugyanígy járunk el. A vaníliás és a csokis pudingot, miközben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű