Hozzávalók:
20 dkg liszt
csipetnyi só
2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
3 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
7 evőkanál olaj
fél teáskanál sütőpor
1 dl eperlekvár
A tetejére:
1 csomag tejszínes pudingpor
3 evőkanál cukor
5 dl tej
1 dl habtejszín
1 tasak habfix
5 dkg csokoládéreszelék
A palacsinta száraz hozzávalóit egy tálba tesszük, majd a tojást, a tejet, az olajat és a vizet is hozzáadjuk, csomómentesre kavarjuk. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe és a megszokott módon kisütjük a palacsintákat, majd hagyjuk langyosra hűlni, ezután megkenjük a lekvárral. A pudingot, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a megszokott módon elkészítjük, ezután kihűtjük. A habot felverjük, belekeverjük a habfixet és a hideg pudinggal összedolgozzuk. Egy tányérra teszünk szorosan egymás mellé 5 db megkent palacsintát, erre kenünk egy réteg krémet, majd befedjük 4 db palacsintával, így halmozzuk az alapanyagokat, amíg piramis formájú lesz. A tetejét és az oldalait is átkenjük a krémmel, rászórjuk a reszelt csokoládét és szeletelhetjük is.
Elkészítése: A cukrot a vajjal habosra keverjük, ezt követően a vaníliás cukrot, a tojásokat és a rumaromát is belekeverjük. A tejbe keverjük a sütőport és felöntjük vele, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felengedett tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastag, 14x36 cm-es csíkra nyújtjuk, hosszában félbevágjuk (7x36 cm), villával megszurkáljuk, és a bécsi krémesnél leírt módon 12-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. 2. Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk. 3. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisüt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat összekeverjük abban a sorrendben, ahogy le van írva. 2. Vegyük kétfelé. 3. Az egyiket tegyük a tepsi aljára, majd rá a meggy vagy cseresznye, és a tetejér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű