tojásonként 50 g liszt, 50 g cukor, 1 kanál víz. Én szoktam tenni egy csomag vaníliás cukrot és egy mokkás kanál sütőport is bele. A képen egy 6 tojásos kakaós van, 26 cm-es formában sütve. A kakaó és a liszt együttes mennyisége legyen a tojásonként 50 g.
Felverem a tojások fehérjét kevés cukorra NEM kőkemény habnak, külön felverem a sárgáját a vízzel és a többi cukorral, majd a fehérjéhez keverem. A végén beleforgatom a lisztes, sütőporos - esetleg kakaós, diós - keveréket.
A formának az aljába teszek sütőpapírt, az oldalára semmit!!!
A piskóta tésztát szépen körben felhúzom a forma széléig, így középen homorú lesz, megsülve pedig nem lesz púpos, vagy csak annyira, hogy ha melegen lefordítom, akkor szépen kiegyenesedik.
A tojásokon ilyenkor nem szoktam spórolni. L-XL méretet veszek.
Ne kérdezzétek hány fokon sütöm, mert egy régi gázsütőm van. Azon a 4-es fokozatot használom a piskótához. 45-50 perc a sütés és ha kész, félig nyitott sütőajtónál még bent hagyom addig hűlni, amíg kézzel meg tudom fogni a formát. Akkor teszem csak rácsra. Soha nem esik össze.
Csak azért mutatom, hogy legyen választási lehetőség eggyel több. Kinek mi jön be leginkább. smile hangulatjel
A tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a porcukorral.Hozzáadjuk a vizet és az olvasztott vajat majd összekeverjük.A rizslisztet összeforgatjuk a sütöporral majd a porcukros tojásos keverékhe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét tördeld apró darabokra, majd tedd egy tálba a vajjal együtt és olvaszd fel. 2 tojást verj fel, 50 g cukorral, add hozzá a csipet sót és a vaníliás cukrot. A kihűtött c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű