Családireceptkönyv.hu

Almás fánk


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg liszt,
- 1 csipet só,
- 1 csomag sütőpor,
- 8 dkg cukor,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 1 tk. fahéj,
- 1 tk. gyömbér,
- 1 késhegynyi szerecsendió,
- 4 darab alma,
- 1 darab tojás,
- 2 dl kefir,
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, gyömbért és a szerecsendiót.
Az almát mossuk meg és reszeljük le, majd a tojással és a kefirrel forgassuk egybe. Ezután az almás keveréket keverjük egybe a lisztessel.
A fánkmasszát kanál vagy fagyiadagoló segítségével szagassuk bő, forró olajba, és süssük szép aranybarnára.
A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.

Almás fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Alpesi teasütemény
Alpesi teasütemény

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal,majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk,az egyik felébe a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskótás süti
Babapiskótás süti

Előkészítünk egy mutatós kerek, közepes nagyságú formát, amiben készítjük a süteményt. Első lépésként a piskótát egyenként belemártjuk rumos tejbe, és kirakjuk vele az forma alj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Palacsintafánk - OK
Fánk - Palacsintafánk - OK

1. A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. 2. Ezután az olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás csokoládés kocka tojás nélkül  (Erzsi)
Édesburgonyás csokoládés kocka tojás nélkül (Erzsi)

Az édesburgonyát hámozd meg, vádg kockára és főzd puhára, majd szűrd le és még forrón törd át krumlinyomóval. A csokit és a kókuszolajat olvaszd össze, keverd az édesburgonyapüréh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk