Tészta:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
2 evőkanál tej
2 evőkanál holland kakaópor
mirelit szeder
Krém:
2 csomag eperízű pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin
A tésztához 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverünk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd a sárgájával összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A fele masszát sütőpapírral bélelt tepsiben kanalanként szétszórjuk. A maradékhoz adjuk a kakaóport és a tejet. A csokis masszát a kihagyott részekre kanalazzuk. A tészta tetejére szederszemeket teszünk, majd 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, a papírt lehúzzuk róla és elkészítjük a krémet.
A pudingport a tejben a szokásos módon felfőzzük, miközben a cukrot a margarinnal jól kikeverjük. Amikor a puding kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tészta tetejére simítjuk, majd olvasztott csokoládéval bevonju
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártogatáshoz A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot. Kávé helyett kakaóba is lehet mártogatni: 3 dl.tej + 2 teáskanál instant kakaó A babapiskótákat hárm...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTÖLTELÉK: Az almát meghámozzuk, nagy lukú reszelőn megreszeljük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és kicsit megfőzzük. hagyjuk kihűlni. TÉSZTA: A hozzávalókat összegyúrjuk annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes