Tészta:
25 dkg cukor
10 dkg margarin
2 tojás
1 púpos ek kakaópor
szódabikarbóna
20 dkg liszt
1 csésze tejeskávé
Hab:
20 dkg cukor
4 tojásfehérje
Tészta:
A cukrot, margarint és tojást habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, szódabikarbónát, lisztet és tejeskávét. Megsütjük mint egy piskótát.
Hab:
A cukrot a tojásfehérjével gőzön kemény habbá verjük.
A kisült tésztára baracklekvárt kenünk majd a habot. Tetejére pedig olvasztott csokit kenünk.
Elkészítés: A tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a kakaóport, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilva háromnegyedét vágjuk gerezdekre és szórjuk meg kevés cukorral és a fahéjjal. Hagyjuk egy kicsit állni. A tojásokat verjük habosra a cukorral, amikor szinte már kife...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát szitán áttörjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gyümölcsvelőt, majd a keveréket hűtőbe tesszük. A karamellmártáshoz a kristálycukrot aranyb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat annyi tejjel keverjük össze, hogy igazán sűrű, nehezen önthető masszát kapjunk. Vagyis inkább csak kanállal tudjuk kikaparni a tálból. Egy lábosba feltesszük a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű