1 l tej
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
2 dkg vaj
A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre.
A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a tojásos-lisztes keveréket.
Összeforraljuk, közben kevergetjük.
Mikor kész, levesszük a lángról, és beletesszük a vajat, majd elkeverjük benne.
A zselatint és a vizet egy tálban összekeverni, 10 percig állni hagyni , utána hozzáadni a szőlőcukrot és addig melegíteni míg a cukor felolvad , forralni nem szabad. Levesszük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor szárazon összekeverve. 5 dkg margarinnal kikenni a tepsit Beleszórni a lisztes keverék felét, majd rámorzsolni 50 dkg túrót, mazsolát és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMásfél dl langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe citromhéjat reszelünk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojásokat, és a maradék langyos tejjel alaposan kidaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű