50 dkg meggy, 4 tojás, 25 dkg cukor, 3 dl kefir, 1 dl olaj, 35 dkg liszt, 1 vanília cukor, 1 sütőpor,1 citrom reszelt héj;
a tálaláshoz: 5 dkg porcukor
A tojásokat habosra keverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a sütőporral elkevert lisztet és folytonosan adagolva a kefirt majd az olajat csomómentesre kavarjuk. Sütőpappírral bélelt, 25x30-as tepsibe öntjük és tetejére szétosztjuk a kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a meggybefőttet levétől lecsöpögtetjük, és a meggyet kimagozzuk. Kerek, kapcsos kisebb tortaformát 2dkg vajjal kikenünk, és kevés porcukorral behintjük. A tojásokat szétvál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót megtörjük a krumpli törővel, majd hozzáadjuk a vajat, cukrot és kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót, a lisztet, és a sütőport. Összegyúrjuk és kb 1 órára a hűtőben pihentetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk és a belsejébe egy szem meggybefőttet teszünk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű