Hozzávalók a laphoz:
4 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojásfehérje
3 evőkanál olaj
fél tasak sütőpor
A krém:
4 evőkanál liszt
150 g cukor
3 tasak vaníliás cukor
5 tojássárgája
500 ml tej
100 g tejcsokoládé
250 g margarin
250 g háztartási keksz
tej a keksz mártogatásához
A tetejére:
tejszínhab
kókuszreszelék
A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport is beletesszük. Kivajazott, kilisztezett 25 x 35 cm-s tepsiben 175 fokon 15 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a sütőből, 6 evőkanál tejjel belocsoljuk.
Krém: a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A forró krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a csokoládét, addig kevergetjük amíg teljesen felolvad. A krémeket fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A hideg csokoládés krémhez hozzáadunk 100 g vajat és alaposan kikavarjuk. A vaníliás krémhez hozzákeverünk 150 g vajat.
A tésztát megkenjük a csokoládés krémmel, majd teszünk rá egy sor tejbe, vagy kávéba mártott kekszet, szorosan egymás mellé. A vaníliás krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük. Mielőtt szeletelnénk, megkenjük egy vastag réteg tejszínhabbal és megszórjuk kókuszreszelékkel.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd amikor a cukor teljesen elvegyül, hozzákeverjük a joghurto...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló. A tésztát jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük.Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.A lisztet a keményítővel, a sütőporr...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: Könnyű