1 kg liszt
30 dkg porcukor
3 t.k szódabikarbóna
1 tasak mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg margarin
250 ml méz
3 db tojás
Mázhoz:
2 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
Először a hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz, és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk még egyszerű, illatos rugalmas tésztát nem kapunk.
3 részre osztjuk majd egyenként kinyújtjuk 0,5-1 mm-es vastagságúra a tésztát.
Kiszaggatjuk, sütőlemezre tesszük, ne szorosan, mert sütés közben összenőnek. Megsütjük.
Díszítő máz:
2 tojás fehérjét félig felkeverjük robotgéppel, majd 30 dkg porcukrot apránként hozzádolgozzuk, és keménykedésig keverjük.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összedolgozzuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztarészt tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd az egyiket beletesszük a tepsibe. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mascarponés citromtorta recept elkészítése egyszerű: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk. Kivajazott formába (kb. 23 cm-es) belenyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme, mert ebbe öntjük a citromkrémet (kb. 1-1,5 cm a perem). Amíg a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra melegítsük elő. A vajat -puha- és a porcukrot keverjük habosra. A lisztet és a sütőport szitáljuk össze. A vanília rúd magját tegyük a vajas keverékhez, dolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz