6 tojás
8 ek. eritrit
6 ek. kókuszliszt
egy csipet himalája só
2 tk. őrölt bio narancshéj (por)
1 tk. őrölt fahéj
2 marék durvára aprított dió
Készítünk egy piskótát a szokásos módon:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat pedig fehéredésig krémesre keverjük az eritrittel. A sárgákhoz adjuk a narancshéj port, a fahéjat és a kókuszlisztet, majd a hab felét és alaposan kikeverjük. Mikor a kókuszliszt már nagyon besűrűsíti a masszát, hozzáadjuk a tojásfehérje maradék részét. Ekkor viszont már óvatosan kevergessük, vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
Beleszórjuk a durvára aprított diót és elkeverjük vele.
Csillag alakú mini muffin formába kanalazzuk a masszát és 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre.
Akkor készülnek el, mikor aranybarnák a kis csillagok.
Fahéjas porított eritrittel szórva tálaljuk őket.
24 db csillagocska készült ebből az adagból!
Paleotthon
Az egész tojásokat a cukrokkal,sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztából tepsi hátán világosra sütünk 2 lapot. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, és a két lap közé töltjük. Tetejére csokimáz kerül.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, de csak 6 dl tejjel, hogy keményebb krém legyen. Hagyjuk hűlni, és inkább a végén édesítjük, mert vannak olyan édesítőszerek, amik hő hatására el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű