menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-narancsos csillag


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás

8 ek. eritrit

6 ek. kókuszliszt

egy csipet himalája só

2 tk. őrölt bio narancshéj (por)

1 tk. őrölt fahéj

2 marék durvára aprított dió

Elkészítés:


Készítünk egy piskótát a szokásos módon:

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat pedig fehéredésig krémesre keverjük az eritrittel. A sárgákhoz adjuk a narancshéj port, a fahéjat és a kókuszlisztet, majd a hab felét és alaposan kikeverjük. Mikor a kókuszliszt már nagyon besűrűsíti a masszát, hozzáadjuk a tojásfehérje maradék részét. Ekkor viszont már óvatosan kevergessük, vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.

Beleszórjuk a durvára aprított diót és elkeverjük vele.

Csillag alakú mini muffin formába kanalazzuk a masszát és 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre.

Akkor készülnek el, mikor aranybarnák a kis csillagok.

Fahéjas porított eritrittel szórva tálaljuk őket.

24 db csillagocska készült ebből az adagból!

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Diós-narancsos csillag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Diós,rumos,kv-s szelet
Diós,rumos,kv-s szelet

Az egész tojásokat a cukrokkal,sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diétás moszkauer
Diétás moszkauer

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Disco túrós
Disco túrós

A tésztából tepsi hátán világosra sütünk 2 lapot. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, és a két lap közé töltjük. Tetejére csokimáz kerül.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül recept
Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül recept

Először a pudingot főzzük meg, de csak 6 dl tejjel, hogy keményebb krém legyen. Hagyjuk hűlni, és inkább a végén édesítjük, mert vannak olyan édesítőszerek, amik hő hatására el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk