Családireceptkönyv.hu

Paleo túrós gyümölcs piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a piskótához:
2 tojás
2 tojásfehérje
3 dkg kókuszliszt
2 dkg kakaó
5 dkg eritrit
8 dkg kókuszolaj
fél teáskanál szódabikarbóna

a gombóchoz:
20 dkg Totu
4 dkg kókuszliszt
5 dkg eritrit
2 tojássárgája

a tetejéhez:
1 dl kókuszkrém
10 dkg cukor és tejmentes étcsokoládé
1 evőkanál kókuszolaj
10 dkg vegyes bogyós gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, szeder)

Elkészítés:



Először a gombócokat készítjük el, amihez a Totut az eritrittel és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet. Félretesszük. A piskótához a 4 tojásfehérjét (a két egész tojás kettéválasztva + a 2 fehérje) csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a tojáshab harmadával fellazítjuk. Végül a maradék habot is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáforgatjuk. Az időközben összeállt masszából diónyi golyókat formázunk. 18 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába rakosgatjuk. Ráöntjük a kakaós masszát. Kicsit a munkalaphoz ütögetjük a formát, hogy a tészta szépen elterüljön és kitöltse a gombócok közötti réseket. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Kihűtjük. A tetejére a kókuszkrémből, csokiból, kókuszolajból,kis lángon, folyamatosan kevergetve egynemű krémet főzünk. Ráöntjük a tortára. Rárakosgatjuk a gyümölcsöket, végül annyi időre, amíg a csoki megdermed hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Paleo túrós gyümölcs piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Muffin - Gesztenyés muffin
Muffin - Gesztenyés muffin

1. A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. 2. A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Házi háromszínű kókuszos rúd
Házi háromszínű kókuszos rúd

A kókuszreszeléket, porcukor és tejport elkeverjük. A száraz hozzávalókat beleszórjuk a forró tejbe, csomómentesre keverjük. Homogén masszát kapunk, amit 3 egyenlő részre osztjunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Zabpelyhes, aszalt sárgabarackos keksz
Zabpelyhes, aszalt sárgabarackos keksz

A nagyon lágy vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral. A zabpelyhet, a diót és az aszalt barackot durvára aprítjuk robotgéppel vagy késsel, majd a liszttel és a szódabikar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuglóf
Kuglóf

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. Kilisztezzük a formát és beleöntjük a tészta háromnegyedét, majd a maradé...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk