a piskótához:
2 tojás
2 tojásfehérje
3 dkg kókuszliszt
2 dkg kakaó
5 dkg eritrit
8 dkg kókuszolaj
fél teáskanál szódabikarbóna
a gombóchoz:
20 dkg Totu
4 dkg kókuszliszt
5 dkg eritrit
2 tojássárgája
a tetejéhez:
1 dl kókuszkrém
10 dkg cukor és tejmentes étcsokoládé
1 evőkanál kókuszolaj
10 dkg vegyes bogyós gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, szeder)
Először a gombócokat készítjük el, amihez a Totut az eritrittel és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet. Félretesszük. A piskótához a 4 tojásfehérjét (a két egész tojás kettéválasztva + a 2 fehérje) csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a tojáshab harmadával fellazítjuk. Végül a maradék habot is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáforgatjuk. Az időközben összeállt masszából diónyi golyókat formázunk. 18 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába rakosgatjuk. Ráöntjük a kakaós masszát. Kicsit a munkalaphoz ütögetjük a formát, hogy a tészta szépen elterüljön és kitöltse a gombócok közötti réseket. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Kihűtjük. A tetejére a kókuszkrémből, csokiból, kókuszolajból,kis lángon, folyamatosan kevergetve egynemű krémet főzünk. Ráöntjük a tortára. Rárakosgatjuk a gyümölcsöket, végül annyi időre, amíg a csoki megdermed hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Összedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. --A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is. --A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, o...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA vajat a cukor felével verd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű