a piskótához:
2 tojás
2 tojásfehérje
3 dkg kókuszliszt
2 dkg kakaó
5 dkg eritrit
8 dkg kókuszolaj
fél teáskanál szódabikarbóna
a gombóchoz:
20 dkg Totu
4 dkg kókuszliszt
5 dkg eritrit
2 tojássárgája
a tetejéhez:
1 dl kókuszkrém
10 dkg cukor és tejmentes étcsokoládé
1 evőkanál kókuszolaj
10 dkg vegyes bogyós gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, szeder)
Először a gombócokat készítjük el, amihez a Totut az eritrittel és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet. Félretesszük. A piskótához a 4 tojásfehérjét (a két egész tojás kettéválasztva + a 2 fehérje) csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a tojáshab harmadával fellazítjuk. Végül a maradék habot is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáforgatjuk. Az időközben összeállt masszából diónyi golyókat formázunk. 18 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába rakosgatjuk. Ráöntjük a kakaós masszát. Kicsit a munkalaphoz ütögetjük a formát, hogy a tészta szépen elterüljön és kitöltse a gombócok közötti réseket. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Kihűtjük. A tetejére a kókuszkrémből, csokiból, kókuszolajból,kis lángon, folyamatosan kevergetve egynemű krémet főzünk. Ráöntjük a tortára. Rárakosgatjuk a gyümölcsöket, végül annyi időre, amíg a csoki megdermed hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Elsőként a tölteléket készítjük el ami a recept szerint vagy vagy alapon működik, tehát ha egy adag tésztát gyúrtál be, akkor vagy a fent leírt máktöltelékkel vagy a diótöltelékke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKb 30 perc sütés.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és sütjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA 1,5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és az aromával. Egy jénai tál alját sorban kirakjuk keksszel, és meglocsoljuk a rumos-porcukros tej felével. A maradék kekszet egy külön...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű