Hozzávalók
500 gleveles tészta (tészta)
900 gmeggybefőtt (meggyes töltelék)
8 ekbúzadara (meggyes töltelék)
3 ekporcukor (meggyes töltelék)
2 csomvaníliás pudingpor (krém)
800 mltej (krém)
3 ekporcukor (krém)
250 gmargarin (krém)
300 mltej (tejszín)
2 csomtejszínhabpótló por (tejszín)
A leveles tésztát ketté vágjuk és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni majd az egyik lapot felkockázzuk.
A meggyes töltelék készítése:
A meggy levében elkeverjük a búzadarát és a porcukrot, majd állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett meggyet hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra símítjuk.
A vaníliás krém készítese:
A tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a margarint. Ezzel a krémmel befedjük a meggyes tölteléket.
A tejszín készítése:
A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük és a kihűlt vaníliás krémre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára és felszeleteljük.
A tortához először az édesburgonyát négyfelé vágjuk, 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük, majd kikanalazzuk a húsát, és aprítóban pürésítjük. A kókuszolajat vízgőz föl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret felkockázzuk, lábosba tesszük, majd a cukorral elkeverve 15 percet pihentetjük. Közepes lángon felforraljuk a cukrozott gyümölcsöt. Néhány perc főzés után levesszük a tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű