Hozzávalók
500 gleveles tészta (tészta)
900 gmeggybefőtt (meggyes töltelék)
8 ekbúzadara (meggyes töltelék)
3 ekporcukor (meggyes töltelék)
2 csomvaníliás pudingpor (krém)
800 mltej (krém)
3 ekporcukor (krém)
250 gmargarin (krém)
300 mltej (tejszín)
2 csomtejszínhabpótló por (tejszín)
A leveles tésztát ketté vágjuk és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni majd az egyik lapot felkockázzuk.
A meggyes töltelék készítése:
A meggy levében elkeverjük a búzadarát és a porcukrot, majd állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett meggyet hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra símítjuk.
A vaníliás krém készítese:
A tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a margarint. Ezzel a krémmel befedjük a meggyes tölteléket.
A tejszín készítése:
A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük és a kihűlt vaníliás krémre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára és felszeleteljük.
http://receptekaz.com/hu/node/769
A tészta hozzávalóit, lisztet, cukrot, és a vajat konyhai robotgéppel összedolgozzuk. Ezt a morzsalékos tésztát egy kb 20*30 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk, és 180 fokon 15 percig e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát, a tojást és simára keverjük. Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát formál...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót belezúdítunk egy tálba, összegyúrjuk, kis golyókat csinálunk belőle (nagyjából 18-20-at). Sütőpapírra leterítjük, egy pohárral szétlapítjuk őket, és me...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és egyenként a tojások sárgáját. Ezután beleszórjuk a pudingporokat is. Nem kell b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű