A tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 tojás
1,5 dkg szalakáli
1 dl tej
A krémhez:
4 dkg vaníliás pudingpor
1 evőkanál vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg porcukor
5 dl tej
A szóráshoz:
1-2 evőkanál porcukor
A tejben felfuttatjuk a szalakálit. Összekeverjük a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a szalakális tejet. Összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, majd nagyon vékonyra nyújtjuk őket. Külön-külön sütőpapíros lemezen 175 fokos sütőben megsütjük őket, majd kihűtjük. Betöltjük a krémmel, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Összekeverjük a vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjehabot a még meleg krémbe forgatjuk.
A süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
A vajat, barnacukrot, mézet, melaszt és a sót felforraljuk. Tegyük félre 5 percre, amíg kissé lehűl. Habverővel keverjük össze a tejet és a tojást, majd öntsük hozzá a melaszos ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót gőzön összefőzzük. 5 percig habverővel verjük,a tűzről levesszük. Azonnal belekeverünk 45 dkg lisztet,gyuródeszkára borítjuk,jól összedolgozzuk és fél órát á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásokat a porcukorral és a zsírral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet a kakaót és a sütőport. Közepes tűzön megsütjük. Máz: A porcukrot a rummal elkeverjük. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes