6 db tojás ,
1 csipet só,
25 dkg cukor én kristály cukrot használtam ,
7 ev olaj ,
25 dkg liszt ,
1 cs sütőpor.
6 tojás fehérjét félig keményre verjük hozzáadjuk a csipet sót keverünk rajta kicsit és mehet hozzá a cukor tovább keményitjük a fehérjét de nem kő keményre
Utána hozzá adjuk a tojás sárgáját és tovább habosítjuk ez után jön az olaj még mindig habósítjuk
Végül kis fokozatra vesszük a gépünket és hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztett
Formába öntjük 45-55p sütjük
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral egy kevés meleg tejben, majd hozzáadjuk a liszthez, melyben előzőleg elkevertük a sót.Ezután a többi tejjel alaposan hólyagos tésztává dagasztju...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zselatint felfőzzük 3 dl vízben, ugyanakkor a gyümölcsízű zselatint is felmelegítjük. A sárga krémhez valókat kemény habbá verjük, és hozzáadjunk 1 dl elkészített zselatint. Kiva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliával letakarva hűtőbe teszem legalább fél órára pihenni. Akár egész éjjelre is lehet. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű