17 dkg zabpehely
- 8 dkg kókuszreszelék (összesen 25 dkg "szárazanyag")
- 1 tojás
- 1 dl tej (nekem a korábbról maradt vaníliás tej)
- 1 evőkanál xilit (ha édesebbre szeretnénk akkor 2-3)
- 5 dkg vaj (megolvasztva)
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- csipet só
Előmelegítjük a sütőt 180°-ra.
A zabpelyhet és a kókuszreszeléket kimérjük, majd a bő háromnegyedét mákdarálón ledaráljuk.
A tojást villával kikeverjük a cukorral, vaníliaaromával, majd fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejet és a száraz hozzávalókat. Egy sűrű, gyúrható állagú tészta lesz belőle.
Egy sütőlapra sütőpapírt teszünk, majd arra kiskanállal kupacokat pakolunk és szétnyomkodjuk őket. Szerintem ropogósan a legfinomabb, úgyhogy érdemes minél vékonyabbra nyomni. (Lehet nyújtani és szaggatni is, de úgy sokkal több eszközt "koszolunk" be.)
Körülbelül 10-12 percig sütjük, míg a széle meg nem pirul. Funkcionálhat linzeralapként is, a legjobb cukormentes szilvalekvárral töltve.
Tápanyagtartalom
1 darab keksz átlagosan 38,3 kcal-t tartalmaz és 3,3 Ch-t.*
*Az adatokat a Kalóriabázis oldal segítségével számoltam ki
mézet és a margarint kissé megolvasztjuk, könnyebb úgy vele a munka. Aztán mindent egy tálba teszünk és összegyúrjuk. Azonnal nyújthatjuk is, amint egynemű lett a tésztánk. Kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba tesszük a vajat, barna cukrot, csokicseppet és a kakaót. Mikor felolvadt és egynemű a massza, félrehúzzuk és beledolgozzuk a tojást, a sóval és szódabikarbónával elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot habla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimagozom a meggyet, hogy legyen egy kis ideje levet ereszteni. Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját összekeverem a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű