17 dkg zabpehely
- 8 dkg kókuszreszelék (összesen 25 dkg "szárazanyag")
- 1 tojás
- 1 dl tej (nekem a korábbról maradt vaníliás tej)
- 1 evőkanál xilit (ha édesebbre szeretnénk akkor 2-3)
- 5 dkg vaj (megolvasztva)
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- csipet só
Előmelegítjük a sütőt 180°-ra.
A zabpelyhet és a kókuszreszeléket kimérjük, majd a bő háromnegyedét mákdarálón ledaráljuk.
A tojást villával kikeverjük a cukorral, vaníliaaromával, majd fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejet és a száraz hozzávalókat. Egy sűrű, gyúrható állagú tészta lesz belőle.
Egy sütőlapra sütőpapírt teszünk, majd arra kiskanállal kupacokat pakolunk és szétnyomkodjuk őket. Szerintem ropogósan a legfinomabb, úgyhogy érdemes minél vékonyabbra nyomni. (Lehet nyújtani és szaggatni is, de úgy sokkal több eszközt "koszolunk" be.)
Körülbelül 10-12 percig sütjük, míg a széle meg nem pirul. Funkcionálhat linzeralapként is, a legjobb cukormentes szilvalekvárral töltve.
Tápanyagtartalom
1 darab keksz átlagosan 38,3 kcal-t tartalmaz és 3,3 Ch-t.*
*Az adatokat a Kalóriabázis oldal segítségével számoltam ki
A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, utána ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHa azt gondolnád, ezt nagyon bonyolult lehet elkészíteni, akkor eláruljuk, hogy tévedsz! Csak néhány hozzávaló és rövid idő szükséges hozzá. 4 tojássárgáját kell felverni 3/4 csész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, margarint, sót összemorzsoljuk, a tojást, a reszelt sajtot, a tejfölt adunk hozzá, jól összegyúrjuk, kissujjnyi vastagra sodorjuk. Tetejét megkenjük tojássá...
Elkészítési idő: 2 óara Nehézség: Könnyű