20 dkg zsír , 50 dkg finomliszt ,2 dl tejföl ,2 evőkanál porcukor ,egy csipet só , 1 cs. szárított élesztő
A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd feltekerem. Kifli formára hajtom.
Előmelegített sütőben 180fokon aranybarnára sütöm. Forrón vaniliás porcukorba forgatom és tállalom
A bögre 2 dl-es. ( Az is jó ha a többi hozzávalót a joghurtos pohárral mérjük.) Elkészítése: Ezeket az alapanyagokat összekeverjük.Közepes tepsibe öntjük és tetejét megszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A kihűlt tésztát vékonyra nyújtjuk. A tésztából pog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű