20 dkg zsír , 50 dkg finomliszt ,2 dl tejföl ,2 evőkanál porcukor ,egy csipet só , 1 cs. szárított élesztő
A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd feltekerem. Kifli formára hajtom.
Előmelegített sütőben 180fokon aranybarnára sütöm. Forrón vaniliás porcukorba forgatom és tállalom
Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitálom, elmorzsolom benne a vajat/margarint. Hozzáadom a kristálycukrot, a sót, a sütőport, a citrom héját, 2 közepes tojással összeállítom: az egyik tojásb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.) A mézes zserbó tésztájához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lap elkészítése: A mennyiségek 3 lapra vannak számítva, de mivel külön fogjuk megsütni őket egy laphoz ennyi jár: 2 tojásfehérje, 2 kanál cukor fél kanál liszt, 50 gramm mogyoró...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes