20 dkg zsír , 50 dkg finomliszt ,2 dl tejföl ,2 evőkanál porcukor ,egy csipet só , 1 cs. szárított élesztő
A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd feltekerem. Kifli formára hajtom.
Előmelegített sütőben 180fokon aranybarnára sütöm. Forrón vaniliás porcukorba forgatom és tállalom
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat és lereszeljük egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, vanillincukrot, egy csipet sót és a mazsolákat. Ezekkel először összekeverjük, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk tálba, keverjük egybe a sóval, cukorral. Ezután a hideg vajat reszeljük a tésztához, utána adjuk hozzá a tojássárgáját, a hideg vizet, majd gyúrjunk tésztát be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOmlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás kikeverjük a cukorral, csipet sóval, tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és csomómentesre keverjük. Ha nem elég sűrű, még egy kis lisztet teszünk bele. Felforrósítjuk...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű