4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
5 cl fehérbor
10 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Só
Töltelékhez:
6-7 db alma
1 citrom leve
5 dkg mazsola
Örölt fahéj
A forma kikenéséhez:
Vaj
Zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
Porcukor
A tojást a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a fehérbort, darált diót, csipetnyi sót és a sütőporral elkevert lisztet. Vajazott, morzsával behintett tortaformába töltjük, és megszórjuk a megmosott, megtisztított mazsolával, őrölt fahéjjal és kb 45 percig sütjük. Tálalásnál meghintjük porcukorral
http://aprosef.hu/erzsebet_kiralyne_tortaja
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat simára keverjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet és kézi robotgéppel kb. 3 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 10 dkg cukrot és tovább verjük amíg szép fényes nem lesz. Ezután a sárgáját is habosra keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük a sütőt. A sárgarépát apró lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. Összekeverjük a cukrot, a tojásokat és az olajat. Hozzáadjuk a sárgarépát, a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű