4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
5 cl fehérbor
10 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Só
Töltelékhez:
6-7 db alma
1 citrom leve
5 dkg mazsola
Örölt fahéj
A forma kikenéséhez:
Vaj
Zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
Porcukor
A tojást a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a fehérbort, darált diót, csipetnyi sót és a sütőporral elkevert lisztet. Vajazott, morzsával behintett tortaformába töltjük, és megszórjuk a megmosott, megtisztított mazsolával, őrölt fahéjjal és kb 45 percig sütjük. Tálalásnál meghintjük porcukorral
A tésztához időnként megrázogatva pirítsd meg a mogyorót (ilyen keveset szendvicsgrillen is lehet), vágd kockákra és párold meg az almát. A liszteket, sót, szódabikarbónát mérd eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszokásos piskóta jilkes 6 laphoz Fém habüstbe ütöm fel a tojásokat, hozzáadom a cukrot, a vaníliáscukrot és elkeverem. A csokit megolvasztom. (pl. Lindt Excellence 70%) Egy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha k...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Nehéz