Hozzávalók:
3-4 ek. sertészsír
1 bögre kristálycukor
2 tojás
2 bögre fehér finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
3 ek baracklekvár
1 bögre 2,8%-os tej
+ a tetejére darabolt dió ízlés szerint
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre.
A tészta hozzávalót összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük.
A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke!
Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.
A süteményt nem szabad forrón megvágni, meg kell várni, míg langyosra nem hűl, különben nem lehet szépen szeletelni. Ez a süti egyébként másnap talán még finomabb!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Desert prajitura negresa: Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a ctromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesForrósítsd fel a vizet, és keverd bele a zselatint, folyamatosan keverve hűtsd le Amikor lehűlt, keverd a kókusztejszínbe, és add hozzá az édes kakaóport Pudingos tálba szórj va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű