menu

Családireceptkönyv.hu

Álompuha diós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

3-4 ek. sertészsír
1 bögre kristálycukor
2 tojás
2 bögre fehér finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
3 ek baracklekvár
1 bögre 2,8%-os tej
+ a tetejére darabolt dió ízlés szerint

Elkészítés:


A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre.
A tészta hozzávalót összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük.
A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke!
Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.
A süteményt nem szabad forrón megvágni, meg kell várni, míg langyosra nem hűl, különben nem lehet szépen szeletelni. Ez a süti egyébként másnap talán még finomabb!

Trükkök, tippek, praktikák:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Álompuha diós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós - Brownie
Kakaós - Brownie

1. A vajat kicsit megolvasztom, a cukorral jól összekeverem, majd hozzáadom a tojásokat is. 2. Ehhez hozzárakom a lisztet, a sütőport, legvégül a kakaót, és az egészet jól össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Jugó krémes
Jugó krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos - Mákos pite
Mákos - Mákos pite

1. Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, a margarinnal, a tojássárgájával és a többi hozzávalóval. 2. Jól kidolgozzuk, majd fél órán át pihentetjük. 3. Közben elkészítjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk