Hozzávalók:
3-4 ek. sertészsír
1 bögre kristálycukor
2 tojás
2 bögre fehér finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
3 ek baracklekvár
1 bögre 2,8%-os tej
+ a tetejére darabolt dió ízlés szerint
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre.
A tészta hozzávalót összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük.
A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke!
Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.
A süteményt nem szabad forrón megvágni, meg kell várni, míg langyosra nem hűl, különben nem lehet szépen szeletelni. Ez a süti egyébként másnap talán még finomabb!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
1. A vajat kicsit megolvasztom, a cukorral jól összekeverem, majd hozzáadom a tojásokat is. 2. Ehhez hozzárakom a lisztet, a sütőport, legvégül a kakaót, és az egészet jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, a margarinnal, a tojássárgájával és a többi hozzávalóval. 2. Jól kidolgozzuk, majd fél órán át pihentetjük. 3. Közben elkészítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű