3-4 evőkanál zabpehely és bármilyen liszt keveréke tetszőleges arányban
1 tojás
1 alma
kevés olaj a sütéshez
A zabpely és liszt keverékét keverd össze a lereszelt almával és a tojással, kis fahéjat is tehetsz bele. Ha túl sűrű, tejjel vagy vízzel higíthatod. Kevés olajon (alacsony hőfokon) süsd ki az apró kis (kb. evőkanálnyi) korongokat. Amikor a serpenyőbe teszed egy kicsit lapítgasd el a kanállal, ha az egyik oldala megsült óvatosan fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is.
Lehet más gyümölccsel is készíteni: körtével, banánnal...
Illetve lehet bele tenni kis fahéjat is!
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval, félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál kristálycukorral és egy csipet sóval kemény habbá ver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Egy 12 darabos muffin formát kibélelünk papírral. 2 A tészta hozzávalóit összekeverjük. A muffin papírokba kanalazzuk, és 180 C fokon kb. 20 pe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojást a kétfajta cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet és a tejet, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk, ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk. Ha van rá időnk, pihentessük egy éjszakán át hűtőben az összegyúrt té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű