KAKAÓS KEVERT
hozzávalók / 8 adag
1 db tojás
5 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor
25 dkg finomliszt
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott ek porcukor
2.5 dl tej
25 dkg sárgabaracklekvár (bármilyen pikáns lekvár megfelel)
ELKÉSZÍTÉSE
A tojást a kristálycukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Időnként öntünk a masszához tejet, hogy jól kavarható legyen.
A tepsit sütőpapírral béleljük (vagy kikenjük, és liszttel meghintjük), és ráöntjük a kakaós masszát. Addig sütjük, amíg el nem válik a tepsi oldalától. Mikor megsült, deszkára tesszük, és kihűtjük.
A kihűlt tésztát oldalról keresztben kettévágjuk, és megkenjük valamilyen pikáns lekvárral. Ráborítjuk a tetejét, és vaníliával ízesített porcukorral megszórjuk. Mindig rombusz formájúra szeltük.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 38x22x6 cm
Megfőzöm a burgonyát a héjában.Ha megfőtt leszedem a héját. Áttöröm. Kihűlés után összegyúrom a liszttel,a sóval,a vajjal és a tojással.Sima tésztává gyúrjuk és kilisztezett gyúród...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesLap --------> Krém ---------> Lap ----------> Alma ---------> Lap
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vaniliás pudingot tejjel és porcukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Kibéleljük a mélyhűtött vajastésztával a sütőformát vagy tepsit, majd hurkapálcával megszurkáljuk. A tésztát ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral meg a margarinnal habosra keverem, majd hozzáadjuk a lisztet sütőport és a rumot. végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük és finoman hozzákeverjük. V...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű