4 dl Buttermilch = iró magyarul azt hiszem
3 tojás
250 g liszt
1/2 kiskanál soda bikarbona, vagy sütöpor
1 evökanál cukor
1/4 kiskanál só ezt én nem mértem
50 g vaj
A tojássárgáját különválasztjuk a fehérjétöl és az összes hozzávalóval jól összekeverjük. Fél óráig pihentetjük és utána beledolgozzuk a kemény habbá fölvert tojás fehérjét. Aebleskiver vagy talkedli sütövel sütjük. Minden egyes lyukban böven étolajat öntünk. Kb háromnegyedik töltjük meg a lyukakat a tésztával és amikor aranybarnára sül akkor Két hurkapálcika segitségével forditjuk a tésztákat.
Lekváral kináljuk
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk (egy csipet sót is szoktam beletenni) . A sárgájával összekeverjük a többi alapanyagot, majd óvatosan hozzáforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúródeszkára szitálom a lisztet, a közepébe mélyedést vájok, beleütöm a tojásokat, majd a margarinnal, a cukorral, a borral és a 2 teáskanál szilvalekvárral rétestészta keménységű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet sós vízben főzd meg, szűrd le, a túrót törd át. Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a resz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes