4 dl Buttermilch = iró magyarul azt hiszem
3 tojás
250 g liszt
1/2 kiskanál soda bikarbona, vagy sütöpor
1 evökanál cukor
1/4 kiskanál só ezt én nem mértem
50 g vaj
A tojássárgáját különválasztjuk a fehérjétöl és az összes hozzávalóval jól összekeverjük. Fél óráig pihentetjük és utána beledolgozzuk a kemény habbá fölvert tojás fehérjét. Aebleskiver vagy talkedli sütövel sütjük. Minden egyes lyukban böven étolajat öntünk. Kb háromnegyedik töltjük meg a lyukakat a tésztával és amikor aranybarnára sül akkor Két hurkapálcika segitségével forditjuk a tésztákat.
Lekváral kináljuk
1/2 óráig kelesztjük tepsiben 60 °C-on, 45 percen át 190 °C-on sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lábasba tesszük a cukorral és citromlével együtt puhára dinszteljük. Elfőzzük a levét,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni. Keleszteni, duplára ,30 perc, 12 - 14 egyforma darabra osztani,gömbölyíteni, 10 perc pihi, 2- 3 mm vékonyra nyújtani. Kb. 15- 18 cm körökre nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Rajzoljunk 3 darab 22 cm átmérőjű kört sütőpapírra. Tegyünk kettőt egy tepsibe, a harmadikat pedig egy másikba. Verjük fel nagyon világossárgára és sűrűre a tojást, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz