25 dkg porcukor
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé lereszelve
10 ek vaj
7 dkg finomliszt
5 dkg + 2 ek kakaópor a tetejére (nem cukrozott)
2 tojás
1 csipet só
1 rúd vanília (esetleg vanília aroma)
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Gőz fölött keverjük el egy üstben a cukrot, a kakaóport, a sót és a vajat addig, amíg a vaj szépen megolvad, és lágy, meleg masszát kapunk. Ha ez megvan, vegyük el a gőz fölül.
A vaníliát kaparjuk bele, majd üssük bele a két tojást, és gyors keverésekkel dolgozzuk el. Szintén gyors mozdulatokkal jöhet a liszt is, majd a reszelt csokoládé.
Homogén masszává keverjük az egészet, majd egy inkább kisebb, magas falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát.
Kb. 20-25 perc alatt kész.
Ha nincs kis tepsi, akkor kisebb szögletes jénai tál is jó hozzá.
Szeletelés előtt hagyjuk hűlni.
Fagylalttal, különböző öntetekkel nagyon finom!
A kész tészta teteje szeleteléskor repedezik, belül pedig kicsit ragacsos.
A tészta tetszés szerint dúsítható magokkal, cukorkával, stb.
A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát ( fehérje nélküli) elkészítjük és kisütjük. A tejből és a lisztből sűrű főzöttkrémet készítünk. Kihütjük. A margarint, a vajat és a porcukrot habosodásig kikeverjük....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesEgy kerek, kapcsos tortaforma aljára apróbb darabokra törjük a háztartási kekszet. A tejből, vaníliapudingból és cukorból pudingot főzünk, majd ráöntjük az összetört kekszekre, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót krémesítsük,vagy eleve krémesebbet vegyünk. Tegyük hozzá a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját,- a tojások felvert habját, ha rögös túróval dolgozunk - akkor nem kell ,ha e...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű