25 dkg porcukor
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé lereszelve
10 ek vaj
7 dkg finomliszt
5 dkg + 2 ek kakaópor a tetejére (nem cukrozott)
2 tojás
1 csipet só
1 rúd vanília (esetleg vanília aroma)
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Gőz fölött keverjük el egy üstben a cukrot, a kakaóport, a sót és a vajat addig, amíg a vaj szépen megolvad, és lágy, meleg masszát kapunk. Ha ez megvan, vegyük el a gőz fölül.
A vaníliát kaparjuk bele, majd üssük bele a két tojást, és gyors keverésekkel dolgozzuk el. Szintén gyors mozdulatokkal jöhet a liszt is, majd a reszelt csokoládé.
Homogén masszává keverjük az egészet, majd egy inkább kisebb, magas falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát.
Kb. 20-25 perc alatt kész.
Ha nincs kis tepsi, akkor kisebb szögletes jénai tál is jó hozzá.
Szeletelés előtt hagyjuk hűlni.
Fagylalttal, különböző öntetekkel nagyon finom!
A kész tészta teteje szeleteléskor repedezik, belül pedig kicsit ragacsos.
A tészta tetszés szerint dúsítható magokkal, cukorkával, stb.
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vaníliás pudingot a tejföllel, a porcukorral és egy kis rummal összedolgozunk. 2 dl habbá vert tejszínt is hozzákeverünk és 1 csomag zselatint is felmelegítve 3 kanál vízzel és e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztom. A fehérjét 6 deka cukorral felverem A sárgáját a maradék cukorral vízzel olajjal és a kakaóporral habosra kikeverem. A csokis masszába a felvert feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű