50 g lenmagliszt
20 g kókuszliszt (helyette szerintem jó kókuszreszelék vagy szintén lenmagliszt)
15-20 g holland kakaópor
csipetnyi só
édesítő ízlés szerint (nálam kb. 25 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
20 g olvasztott Szafi Fitt prémium extra szűz VCO kókuszolaj (ezt használtam, de sima kókuszolajjal is jó, csak ez ad neki egy plusz kókuszos, édeskés ízt)
víz (kb. 70-80 g)
pár csepp rumaroma (elhagyható)
kókuszreszelék a forgatáshoz (kb. 10 g elég volt)
A hozzávalókat elkeverjük, (a vizet lassan adagolva), összegyúrjuk, majd golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk őket. (Egyébként lehet ezt még fokozni, pl. víz helyett kókuszkrémmel összeállítani a masszát, meggyet, epret belegyúrni, stb. Csak nekem ez már későn jutott eszembe.)
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyoró, a porcukrot, a lisztet és a sót. Kezünkkel jó alaposan gyúrjuk össze. Gyúrjuk át lisztte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA készen vett leveles tésztát széthajtogattam, már eleve ki is volt nyújtva, úgyhogy egyből a tepsibe került. A tésztát nagyjából 3 részre osztva, a közepét meghagytam a töltelékn...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal/ margarinnal és a porcukorral, majd a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk. A cipót befóliázva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük....
Elkészítési idő: 40perc +pihen Nehézség: KönnyűA cukrot, a tejet és a vajat melegítsük össze, keverjük el, majd adjuk a dióhoz. Adjuk hozzá a lekvárt, rumot vagy rum aromát. Ha folyékony a töltelék, akkor tegyünk bele még egy k...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű