Hozzávalók:
• A piskótához:
• 7 tojás
• 7 evőkanál cukor
• 7 evőkanál liszt
• 1 csomag sütőpor
• 1 teáskanál vanília aroma
Oroszkrém torta krémje
5 tojás sárgája
2 cs vaniliás pudingpor
6 dlt tej
3 cs . kis zacskós zselatint
4-5 dl tejszín
A piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgáját az aromával és a cukorral szintén robotgéppel habosítom 1-2 percig. Utána a két tojásos masszát a liszttel és a sütőporral jól eldolgozom. Előmelegített sütőben megsütöm. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágom.
5 tojás sárgája
2 cs vaniliás pudingpor
6 dlt tejben megfőzöm + cukor
forrón hozzáadom a keményre vert tojás fehérjét jól elkeverem majd kihűtöm
3 cs . kis zacskós zselatint kevés vízben elkeverek, felmelegítem, majd langyosra hűtöm
4-5 dl tejszínt felverek és a kihűlt krémhez adom és hozzáadom a zselatint
1.Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga. Ezután kb. diónyi golyókat formálunk belőle (nálam 2,5 dkg-os), majd sütőpapí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Melegítsd a sütőt 160 fokra. 2. Egy tálban olvaszd meg a csokoládét és a vajat forró víz felett – de a mikrót is használhatod. Hagyd hűlni. 3. Egy másik tálban keverd össze a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket a rumba beáztatom kicsit korábban, ahogy a tésztát kikeverném, mikor már megpuhultak, leszűröm, és kevés rétesliszttel megszórom és összekeverem. A tojásokat a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű