Hozzávalók:
• A piskótához:
• 7 tojás
• 7 evőkanál cukor
• 7 evőkanál liszt
• 1 csomag sütőpor
• 1 teáskanál vanília aroma
Oroszkrém torta krémje
5 tojás sárgája
2 cs vaniliás pudingpor
6 dlt tej
3 cs . kis zacskós zselatint
4-5 dl tejszín
A piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgáját az aromával és a cukorral szintén robotgéppel habosítom 1-2 percig. Utána a két tojásos masszát a liszttel és a sütőporral jól eldolgozom. Előmelegített sütőben megsütöm. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágom.
5 tojás sárgája
2 cs vaniliás pudingpor
6 dlt tejben megfőzöm + cukor
forrón hozzáadom a keményre vert tojás fehérjét jól elkeverem majd kihűtöm
3 cs . kis zacskós zselatint kevés vízben elkeverek, felmelegítem, majd langyosra hűtöm
4-5 dl tejszínt felverek és a kihűlt krémhez adom és hozzáadom a zselatint
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a fűszerkeveréket, a tojást, a mézes és egy csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha a tészta összeállt, akkor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és a kezünk segítségével jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a narancsos cukrot és a lisztet. A rumot és a sót úgy ö...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű