40 db babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín
A krémhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum aroma
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.
A fehérjét felverjük, a többi alapanyagot összekeverjük. Majd az egészet egybeöntjük és megkevergetjük. A tepsibe rakjuk úgy, hogy egy evőkanál segítségével kicsi halmokat készítün...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lisztel, elkeverjük a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, kókuszreszeléket, vaníliás cukrot, margarint, tojást és egy kevés tejet. Ebből könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket az anyagokat összekeverjük, és kerek formába öntjük. A sütőt 180 fokra melegítjük.Kb fél óra kell a sütéshez, és közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű