3 bögre magozott datolya
1 bögre cukrozatlan kakaópor
2 bögre dió
Tedd a hozzávalókat egy aprítógépbe és daráld meg. Keverd addig, amíg a massza összeáll. Nyomkodd a keveréket egy kisebb (22x22) tepsibe és esetleg szórd meg a tetejét a mandulával vagy mogyoróval, amit egy kissé belenyomkodhatsz a tésztába.
Tedd a hűtőbe 2-3 órára.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA formákat kivajazzuk, kakaóporral “kilisztezzük”. A krémsajtos massza hozzávalóit robotgéppel kikavarjuk. A csokis masszához mikróban felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Miko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összeforgatjuk a diót és a kekszet. A kétféle cukorból és a vízből szirupot főzünk, akkor jó, ha teljesen felolvadt a cukor, és elkezdett hab képződni rajta. Ekkor tová...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tésztát jól összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk. Gáz tepsi hátulján, egyesével szépen kisütjük a lapokat. A 6 dl tejben elkeverjük a 6 kanál lisztet, majd lassú tűzön felfőzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű