♥TÉSZTA
10 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
4-4 dkg tojásfehérje
2,5 dkg cukor
3,5 dkg víz
10 dkg cukor
♥KRÉM:
20 dkg tejcsokoládé
1 dl tejszín
1 teáskanál őrölt gyömbér
A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le.
A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verjünk kemény habbá 4 dkg tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral.
Folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a szirupot, és verjük addig, amíg kihűl. A darált mandulát, a porcukrot, illetve a másik 4 dkg tojásfehérjét keverjük össze,
majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabba.
Töltsük a masszát sima csövű habzsákba, majd nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű köröket belőle. Toljuk 150 °C-ra előmelegített sütőbe 14 percre.
Ha kihűltek a habcsókok, szedjük le a sütőpapírról, és töltsük meg a csokoládékrémmel.
A szárazanyagokat, tehát a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukorból 20 dekát és a sót keverd össze egy tálban. A tojásokat verd fel egy másikban, majd öntsd fel őket a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasfeherjet kemeny habba verjuk A tojasok sargajat habosra kavarjuk,hozza kanalazzuk a vizet,es ezzel is osszekavarjuk Utana felvaltva hozza kavarjuk a sutoporral elkevert li...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű