♥TÉSZTA
10 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
4-4 dkg tojásfehérje
2,5 dkg cukor
3,5 dkg víz
10 dkg cukor
♥KRÉM:
20 dkg tejcsokoládé
1 dl tejszín
1 teáskanál őrölt gyömbér
A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le.
A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verjünk kemény habbá 4 dkg tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral.
Folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a szirupot, és verjük addig, amíg kihűl. A darált mandulát, a porcukrot, illetve a másik 4 dkg tojásfehérjét keverjük össze,
majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabba.
Töltsük a masszát sima csövű habzsákba, majd nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű köröket belőle. Toljuk 150 °C-ra előmelegített sütőbe 14 percre.
Ha kihűltek a habcsókok, szedjük le a sütőpapírról, és töltsük meg a csokoládékrémmel.
A pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk, vagy robotgéppel összekeverjük. Amikor megfelelő az állaga, kettőbe osztjuk, majd kinyújtjuk a tésztákat. Közben összeállít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. K...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajat és margarint kissé felolvasztva tudod kimérni, ezt követően ugyanakkor tedd hűtőszekrénybe, amíg teljesen megdermednek. Mérd ki a réteslisztet, keverd hozzá a cukrot és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű