4 dl tej
2 db egész tojás
30 dkg liszt
5 dkg vaj
1/2 csomag szárított élesztő
csipet só
1 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
fahéj ízlés szerint
A tejet felmelegítjük, beletesszük a vajat, hogy megolvadjon. A lisztet, cukrot, sót, élesztőt, citromhéjat egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, majd kézi keverőgéppel alacsony fokozaton keverjük, s a tejet a megolvasztott vajjal folyamatosan a masszához adjuk. Addig keverjük, amíg a tészta sima, hólyagos lesz. Bekapcsoljuk a gofrisütőt, s ha elérte a kellő hőfokot, vékonyan megkenjük vajjal. Kb. 1 merőkanál masszát töltünk a sütőlapra és rázárjuk a fedelét, majd 3-4 percig sütjük. A kész gofrit tetszés szerint ízesítjük.
Minél több cukrot tesz a tésztába, annál sötétebb lesz a gofri.
A tészta ne legyen nagyon híg.
A tészta ne legyen csomós.
Jó, ha a hozzávalók hőmérséklete körülbelül megegyezik.
Kókusztej Ehhez a mennyiséghez 2 ampulla Protexin kell. Előtte mindenképp 40 C alá kell hűteni, és steril edénybe tedd! Napra kitéve 1 nap alatt kész.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSimára dolgozom a tésztát, és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.Felhasználáskor jól átgyúrom, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom. Ezután különböző formákkal kisz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűVálasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgáját a cukorral ,a sóval, a búzadarával a mazsolával,2 cs. vaníliás cukorral és fél liter tejjel keverjük simára. Pihentessük legalább 2 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű