4 dl tej
2 db egész tojás
30 dkg liszt
5 dkg vaj
1/2 csomag szárított élesztő
csipet só
1 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
fahéj ízlés szerint
A tejet felmelegítjük, beletesszük a vajat, hogy megolvadjon. A lisztet, cukrot, sót, élesztőt, citromhéjat egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, majd kézi keverőgéppel alacsony fokozaton keverjük, s a tejet a megolvasztott vajjal folyamatosan a masszához adjuk. Addig keverjük, amíg a tészta sima, hólyagos lesz. Bekapcsoljuk a gofrisütőt, s ha elérte a kellő hőfokot, vékonyan megkenjük vajjal. Kb. 1 merőkanál masszát töltünk a sütőlapra és rázárjuk a fedelét, majd 3-4 percig sütjük. A kész gofrit tetszés szerint ízesítjük.
Minél több cukrot tesz a tésztába, annál sötétebb lesz a gofri.
A tészta ne legyen nagyon híg.
A tészta ne legyen csomós.
Jó, ha a hozzávalók hőmérséklete körülbelül megegyezik.
A lisztet elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sütőporral. Egy 30 x 22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 4 dkg vajjal vastagon kikenjük (ügyeljünk a sarkakra i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzá keverem a kr. cukrot s hagyom kihűlni, közben kevergetem hogy nebőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, hozzáadom a kihűlt p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beleteszünk egy csipet sót és a hideg túrót. Az egészet jól összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel lisztezett nyújtódes...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű