2 db ostyalap
14 dkg margarin
14 dkg porcukor
20 dkg étcsokoládé
10 dkg sótlan, pörkölt földimogyoró vagy dió
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk felolvasztott és kicsit kihűtöt csokokádét. Belekeverjük a durvára darált mogyorót vagy diót. Jól összekeverjük és a mogyorós masszát rákenjük az ostyalapra. Ráhelyezzük a tetejére a másik ostyalapot, egy kicsit lenyomkodjuk és nehezéket teszünk rá, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Másnap kockákra szeleteljük.
A pitypangok szirmait kitépkedjük, és beáztatjuk, majd néhányszor átöblítjük. Nem vagyok különösebben bacifélő, tekintve, hogy egy évig laborban dolgoztam, és láttam egy-két dolgot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos átszitált liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk. Másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét a cukorral keményre vertem gépi habverővel, majd egyenként beledolgoztam a tojássárgákat. A szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanál segítségével óvatosan bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú n...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes