2 db ostyalap
14 dkg margarin
14 dkg porcukor
20 dkg étcsokoládé
10 dkg sótlan, pörkölt földimogyoró vagy dió
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk felolvasztott és kicsit kihűtöt csokokádét. Belekeverjük a durvára darált mogyorót vagy diót. Jól összekeverjük és a mogyorós masszát rákenjük az ostyalapra. Ráhelyezzük a tetejére a másik ostyalapot, egy kicsit lenyomkodjuk és nehezéket teszünk rá, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Másnap kockákra szeleteljük.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet. Egynemű tésztává keverjük. Egy nagyobb tepsit (pl. gáztep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, rumot és a vajat összekeverjük és óvatosan a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent készíts elő a fentiek szerint, és kapcsold be a sütőt 160 fokra. Keverd össze a kókuszlisztet, a sütőport és a fahéjt. Reszeld le a citrom héját. Válaszd szét a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű