• 1,1 l tej,
• 2 ek cukor,
• 50dkg liszt,
• 2.5 dkg élesztő,
• csipet só,
• 1 tojás,
• reszelt citromhéj,
1,5 dl tejet megmelegítünk. Belekeverünk 1-1 ek cukrot meg lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen 5 percig állni hagyjuk. A maradék lisztet tálba szitáljuk, majd a megmaradt cukorral és liszttel összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az egész tojást meg a citromhéjat. Hozzáöntünk 1,5 dl tejet és fakanállal simára dolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.Kiszaggatjuk, olvasztott margarinnal és darált dióval rétegezve 25 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA formákat kend ki vajjal. A csokit a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. A tojásokat a porcukorral keverd habosra, majd add hozzá a lisztet es keverd tovabb mixerrel. Végül mehet be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat, a cukrot összekeverem a tejföllel, belemorzsolom az élesztőt, majd ezt a poharat beleállítom egy meleg vízzel telt edénybe. Amíg ez felfut, addig a lisztet, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes