• 1,1 l tej,
• 2 ek cukor,
• 50dkg liszt,
• 2.5 dkg élesztő,
• csipet só,
• 1 tojás,
• reszelt citromhéj,
1,5 dl tejet megmelegítünk. Belekeverünk 1-1 ek cukrot meg lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen 5 percig állni hagyjuk. A maradék lisztet tálba szitáljuk, majd a megmaradt cukorral és liszttel összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az egész tojást meg a citromhéjat. Hozzáöntünk 1,5 dl tejet és fakanállal simára dolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.Kiszaggatjuk, olvasztott margarinnal és darált dióval rétegezve 25 perc alatt készre sütjük.
A túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük ..kicsit nehezen áll össze ...30 percig a hűtőbe rakjuk A tészta felét kinyujtjuk ,tepsibe simitjuk a másik felét vissza rakjuk a hűtőbe a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét felverjük a cukorral, a sárgáját elkeverjük az olajjal és a vízzel. 2. Óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 3. Kikent, kilisztezett tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa már eldöntöttem, hogy bonbont készítek, előkészítem a hozzávalókat, kis tálkákban kiadagolva. A vízben úszó, kis tál is előkészítve, de mindennél fontosabb, hogy a szilikon form...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű