1 csésze spenót
1/2 csésze mandulatej
2 evőkanál habtejszín
1 evőkanál kókuszolaj
1 mérőkanál proteinpor (pl. Update1 Vanília shake)
2 jégkocka
A tetejére:
4 szem málna (fagyasztott)
1 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál chiamag
dióbél, ízlés szerint
A vanília shake port spenótot, a mandulatejet, a tejszínt, a kókuszolajat és a jeget turmixold simára, majd öntsd a keveréket egy mélyebb tálkába.
Rendezd el a tetején a chiamagot, a diót, a málnát és a kókuszreszeléket. Nem muszáj a szépségre törekedned, egyszerűen bele is keverheted a pudingba.
TIPP:
Ha ódzkodsz a spenóttól, kipróbálhatod bazsalikom levelekkel!
A szervezeted valósággal ujjongani fog tőle, különösen ha egy kis chiamaggal, gyümölccsel, dióval és kókuszreszelékkel, sőt, akár egy pici kókuszolajjal is felturbózod - ez utóbbi azért fontos, hogy még inkább lassítsa a tápanyagok felszívódását.
A chiamag igazi szuperétel: tele van omega-3 zsírsavakkal, rosttal, antioxidáns hatású vegyületekkel vitaminokkal, ásványi anyagokkal, de a spenót és a mandulatej is rengeteg vitamint, hasznos zsírsavat és ásványi anyagot tartalmaz. Különleges tulajdonsága, hogy sok nedvességet szív magába, így a gyomorban megduzzadva azt éri el, hogy sokáig nem leszel éhes.
1. Egy nagy tálba helyezzük a lisztet, vajat, porcukrot és a tojássárgájákat, majd szépen kidolgozzuk és a hűtőbe tesszük. 2. A tejet beleöntjük egy lábosba, felmelegítjük. Hozzáa...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű1. A tojást a sóval és a kristálycukorral felverjük, majd hozzákeverjük a búzadarát, és félretesszük negyed órára. 2. Míg a tészta pihen készítsük el a tölteléket, ami annyiból ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes30 dkg lisztet összegyúrjuk a tojással, a tejföllel, és kevés sóval. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A zsírt egy tálban megolvasztjuk, és belekeverjük a maradék 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re) , majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű