9 db tojás
9 evőkanál porcukor
1 cs sütőpor
9 evőkanál liszt
Krémhez:
7 dl Hulala cukrászhab (habtejszín)
90 dkg túró
4 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
kis üveg sárgabaracklekvár
1 dl tejföl, ha száraz a krém
csokireszelék a tetejére.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük.
A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túróhoz adjuk óvatosan. Ha így száraz lenne a töltelék akkor adjunk hozzá kevés tejfölt.
A kihűlt piskótát kenjük meg lekvárral, majd simítsuk rá a túrós tölteléket és szórjuk meg reszelt csokival. Tetszés szerint szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
A tejet, tejszínt, cukrot, sót és a fahéj darabokat egy lábasba tettem, forrpontig melegítettem, majd a tűzről lehúzva, letakarva állni hagytam. Egy-másfél óra elteltével kihalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tojás sárgáját és a sütőport összegyúrjuk, annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz, és két részre osztjuk. Egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor elkészült, megfőzzük a krémet, ehhez a tojássárgáját a cukorral a rétesliszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokból, lisztből, tejből, csipet sóval és az olajjal palacsintatésztát keverünk. 2. 1/2 óra pihentetés után serpenyőben közép-vastag palacsintákat sütünk. 3. A jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz