9 db tojás
9 evőkanál porcukor
1 cs sütőpor
9 evőkanál liszt
Krémhez:
7 dl Hulala cukrászhab (habtejszín)
90 dkg túró
4 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
kis üveg sárgabaracklekvár
1 dl tejföl, ha száraz a krém
csokireszelék a tetejére.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük.
A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túróhoz adjuk óvatosan. Ha így száraz lenne a töltelék akkor adjunk hozzá kevés tejfölt.
A kihűlt piskótát kenjük meg lekvárral, majd simítsuk rá a túrós tölteléket és szórjuk meg reszelt csokival. Tetszés szerint szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
A vajat, cukrot és a vanillincukrot habosra keverjük, majd a tojást hozzáadjuk és végül beleszitáljuk a lisztet. Állandó keveréssel hozzáadjuk a többi hozzávalót, míg egy gyenge si...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kristálycukorral megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a zabpelyhet, fahéjat, cukrot, tejet és a banán felét egy lábasban és tegyük fel főni. Mikor már rotyog, rendületlenül kevergetve még hagyjuk kb. 4-5 percet. Osszu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű