Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg kristály cukor
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 darab tojás
Töltelék:
15 dkg porcukor
1 db citrom
1 kiló alma
Fahéj
1 darab tojás
A lisztet a sütőporral elkeverem.Hozzá adom a vajat és össze morzsolom.Hozzá teszem a cukrot, a 2 darab tojást.Össze gyúrom és folpackba teszem. Kb egy órát pihentetem a hűtőben.Meghámozom az almákat.Lereszelem az almát,bele reszelem a citrom héjját és ráfacsarom a levét.Cukorral és fahéjjal ízlés szerint ízesítjük.10-15 perc után kinyomkodom belőle a felesleges levet.Ha letelt az egy óra kiveszem a tésztámat a hűtőből.Ketté osztom úgy ,hogy egy kisebb és egy nagyobb gombócot csinálok.A nagyobb gombócomat lisztel leszórt gyúró deszkán kb 3 mm vastagra kinyújtom.Bele teszem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.A másik gombócomat is kinyújtom ugyan így.A tepsiben lévő tésztámra ráteszem az almát.Rárakom utána a másik tészta lapomat is.A tetejét megkenem felvert tojással.A tetejét meg szurkálhatjuk villával vagy csinálhatjuk úgy is ,hogy egy kevés tésztát elteszek a nyújtásnál és azokból csinálok csíkokat a tetejére.Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
1. A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük. (Dobozos sűrített tejet nehéz beszerezni, ezért tubusosból készítettem a krémet. Egy befőttes üv...
Elkészítési idő: 250 min Nehézség: KözepesA lisztet tegyük egy keverőtálba, sózzuk, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel a vízzel. Egy habverővel keverjük csomómentesre, majd dolgozzuk bele az olajat is. Hagyjuk 30 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját cukorral kikeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, a kakaót az olajat, majd a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, lisztezett, közepes tepsibe süt...
Elkészítési idő: 1 óra+hűtés Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 170C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barack lekvárt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű