A pudinghoz
9 dl 2,8%-os tej
80 g pudingpor (vaníliás)
4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához
5 db tojásfehérje
5 db tojássárgája
25 dkg kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
1 dl 2,8%-os tej
1 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
25 dkg búzaliszt (BL55)
10 g sütőpor
A mázhoz
375 g tejföl (20%-os)
4 púpozott evőkanál kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
A csoki öntethez
50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
2 evőkanál étolaj
1
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
2
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
3
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
4
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
5
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
6
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
7
Egy 25x34 cm-es tepsit kikenek majd kilisztezem.
8
A masszát beleöntöm a tepsibe.
9
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
10
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
11
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
12
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
13
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
14
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta három negyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A maradék tésztát félretesszük, mert majd rácsot csinálunk a krém tetejér...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA darált dióhoz hozzáadjuk a 14 dkg porcukrot, az egész tojást és 1 tojássárgáját, valamint a vaníliás cukrot, és ezeket jól összedolgozzuk, ha kész, betesszük a hűtőbe, amíg elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, pihentetni, majd 4 lapba nyújtva, kisütni. Krémjét pudingporból főzni, hozzáadni 10 dkg margarint, habosra kikeverni, majd a lapokat megtölteni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű