A pudinghoz
9 dl 2,8%-os tej
80 g pudingpor (vaníliás)
4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához
5 db tojásfehérje
5 db tojássárgája
25 dkg kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
1 dl 2,8%-os tej
1 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
25 dkg búzaliszt (BL55)
10 g sütőpor
A mázhoz
375 g tejföl (20%-os)
4 púpozott evőkanál kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
A csoki öntethez
50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
2 evőkanál étolaj
1
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
2
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
3
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
4
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
5
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
6
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
7
Egy 25x34 cm-es tepsit kikenek majd kilisztezem.
8
A masszát beleöntöm a tepsibe.
9
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
10
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
11
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
12
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
13
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
14
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt.
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a habosítás vége felé hozzáadjuk az édesítőt is. Hozzáforgatjuk a kókuszreszelék és a rizsliszt keverékét, esetleg a további íze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát! Az olvasztott mézet a porcukorral,margarinnal,tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a fűszerekkel,szódaporral elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük, majd kihűtjük. Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész sütemény...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: Nehéz