-fahéjas graham keksz (ha csak sima kekeszed van, az sem baj, tegyél hozzá egy kiskanál fahéjat),
-fél csésze olvasztott vaj,
-450 gramm krémtúró,
-400 ml sűrített tej,
-fél teáskanál vanília kivonat,
-2 teáskanál citromlé, vagy egy egész citrom leve,
-2 citrom reszelt héja.
12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy picit világosabb színű lesz majd. Add hozzá a felolvasztott vajat, majd ezt a masszát jó alaposan simítsd el a tortaformádban.
A tejet a túróval, a vaníliával, a citrom levével és héjával alaposan keverd el, majd ezt a sűrű szószt egyengesd szépen el a tortaformába tett kekszed tetejére. Ha ezzel készen vagy, akkor tedd hűtőbe a tortát, a legjobb állag eléréséhez akár egy napig is bent hagyhatod.
Tálalhatod citrommal vagy erdei, bogyós gyümölcsökkel, ez mindenképpen egy egészséges és nagyon ízletes túrótorta lesz. :)
1 Rámakockát habosra keverek 25 dkg porcukorral, 2 vanillincukorral és a kihűlt pudinghoz keverem. Rásimítom a kihűlt piskótára. A babapiskótát rumos kávéba áztatom és egymás...
Elkészítési idő:A lisztbe beleszitálni a cukrot és a sütőport,hozzá az olvasztott vaj. Tojás+tej:összekeverni és lassanként hozzáadagolni a keverékhez. Addig keverni, míg csomómentes nem lesz (rob...
Elkészítési idő: 1 óraA tejet a cukorral feltesszük melegedni, de nem forraljuk, csak amíg jó meleg lesz és a cukor felolvad. Közben a tálba halmozott darálékot elkeverjük a citromhéjjal és pár csepp ci...
Elkészítési idő: 1 óra