250gr zsírszegény krémes állagú túró
200gr natúr görög joghurt
1 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál négyszeres erejű édesítő
1 tojás és 1 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
100gr eper (vagy más gyümölcs)
A túrót és joghurtot kikeverem, hozzáadom a tojássárgát és édesítőt, citromlevet, majd a lisztet is. Beleforgatom a tojások felvert habját. Meg lehet sütni gyümölcs nélkül és sütés után ráhalmozni a friss gyümölcsöt, vagy a sütés előtt a tetejére rakosgatni az epret vagy belekeverni a masszába a gyümölcsöt és úgy megsütni. Én most a tetejére rakosgattam és úgy sütöttem meg sütőpapírral bélelt kis méretű tortaformában.
Összekeverjük külön a száraz és nedves hozzávalókat. A szárazanyagokhoz öntjük a folyékony hozzávalókat. Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20×32 cm) öntjük a tésztát. Tűpróbáig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a cukrokat, a tojásokat és a mézet tegyük egy keverőtálba és verjük fel habosra. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Kenjünk ki egy közepes méretű t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szódabikarbonát és lisztet összekeverjük, majd eldörzsöljük a margarinnal, és hozzáadjuk a tojást, a kakaót és a porcukrot. A tésztát öt részre osztjuk, kinyújtjuk és 180 fokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű