1/2 kg finomliszt
25 dkg margarin
2 db tojás
1 kis pohár tejföl
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
1 citrom héja
1 púpos ek porcukor
kevés kristálycukor
1 csipet só.
A tejet a porcukorral elkeverve meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal, 1 csipet sóval és a citrom lereszelt héjával elmorzsoljuk.
A tojások fehérjét különválasztjuk.
A margarinos lisztbe beletesszük s tejfölt, a 2 tojás sárgáját és a felfuttatott élesztőt, majd az egészet összegyúrjuk.
Utána nem árt kicsit állni hagyni.
A tésztából ceruzavastagságú hengereket formázunk/nyújtunk, kb 8 cm hosszú darabokra vágjuk, egyik oldalát belemártjuk a felvert tojásfehérjébe, majd a kristálycukorba, patkó alakúra hajlítjuk és a cukros felével felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól legalább 1-1 cm távolságra. Végül előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, a barna cukorral, a kakaóporral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszelem, összeekeverem a többi hozzávalóval és megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a felső réteggel, mert ennek picit hűlnie kell. Elkezdjük karamellizálni a 8 dkg cukrot, majd mikor már felolvadt, hozzáadjuk a mézet, kis keverés után az összetört (nem da...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és félórát hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű