◾100 g puha vaj,
◾250 g liszt,
◾2 teáskanál sütőpor,
◾csipet só,
◾150 g cukor,
◾2 tojás,
◾1 citrom reszelt héja,
◾1 teáskanál vanília kivonat,
◾75 ml tej,
◾4 db. alma,
◾1 evőkanál barna cukor,
◾1/2 teáskanál fahéj
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojást, addig keverjük, míg homogén nem lesz. Ezután a hozzáadjuk a tejet, a vanília aromát, a lisztet, és jól elkeverjük. Osszu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszesen egy fazékra lesz szükségünk. A vaníliarúd magjait kikaparjuk, és az üres rúddal, a tápiókagyöngyökkel beleszórjuk a fazékba. Felöntjük a vízzel és kb. 10-15 percig állni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet a dióval keverjük össze. Egy másik tálkában olvasszuk fel a vajat, majd tegyük hozzá a tojást és a cukrot és kavarjuk össze. Nem kell habosra, egyszerűen csak verjük f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű