◾100 g puha vaj,
◾250 g liszt,
◾2 teáskanál sütőpor,
◾csipet só,
◾150 g cukor,
◾2 tojás,
◾1 citrom reszelt héja,
◾1 teáskanál vanília kivonat,
◾75 ml tej,
◾4 db. alma,
◾1 evőkanál barna cukor,
◾1/2 teáskanál fahéj
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.
Mindent mindennel összekeverek, majd sütőpapírra kanalazom, és elnyomom. 15-20 perc alatt sül meg.
Elkészítési idő: 30 percHabosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: