75 dkg liszt
25dkg cukor
4 egész tojás
16 dkg zsír
1 cs-sütőpor
1 cs vaníliás cukor
A hozzávalókat egy tálba összegyúrjuk,1-2 órát pihentetjük.Húsdarálón a megfelelő feltéttel ledaráljuk és kisütjuk.
A hozzá valókat össze gyúrjuk és még duplájára kel addig hagyjuk pihenni. Utána kinyújtjuk kiszaggatjuk és jól beolajozzuk. Ismét hagyjuk kelni utána lehet sütni. A maradékot olajo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA krémhez pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt és a mézet egy kisebb lábosban összeolvasztjuk, átöntjük egy közepes méretű keverőtálba, és langyosra hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat és a reszelt narancshé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékleten megpuhult vajat habosra keverem a porcukorral és hozzáadom a vaníliát, a sót, a felvert tojást. Ezeket együtt jól kikeverem, majd beleszitálom a lisztet. Alap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű