2 dl víz
20 dkg margarin
20 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 darab egész tojás
csipet só csipet cukor
krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás puding
2 tojás fehérje
10 deka cukor
A vizet a margarinnal a sóval cukorral felforraljuk, amikor forr lassan hozzáadom a lisztet,amikor elválik az edény oldaláról,leveszem a tűzröl és egyenként hozzáadom a tojásokat.Jól kikeverem.Olajos lisztes sütőlapra kis gombocokat nyomunk ,és 180 fokos sütőbe teszem amit 20percig nem nyithatok ki.Amikor megsültek levágom a kalapját és forró karamellbe mártom.
Krémje
A tojás fehérjét 3kanál cukorral kemény habbá verem.A tejből a pudingból pudingot főzök.Még melegen belekeverem a felvert habot .Zsák és csillagcső segítségével a fánkot megtöltöm.Ha kihűlt a krém ,akkor 4 deci tejszínből habot verek és a pudingra teszem.A tetejére pedig a karamellás kalapot
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszthez keverjük a szódabikarbónát és a cukrot. Elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarinnal, majd ha már kellően morzsás, hozzáadjuk a tojást, és jól összegyúrjuk. Ha nem áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti alapanyagokat összevegyítjük és pici gombócokat formázunk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét reszeljük le. A puha ramat keverjük habosra a vaníliás cukorral és a tojással. Keverjük bele a kakóport és a reszelt csokoládét. Dlgozzuk jól össze. Ha kicsit puha le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű