menu

Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk 3.


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 25 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl víz
20 dkg margarin
20 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 darab egész tojás
csipet só csipet cukor

krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás puding
2 tojás fehérje
10 deka cukor



Elkészítés:


A vizet a margarinnal a sóval cukorral felforraljuk, amikor forr lassan hozzáadom a lisztet,amikor elválik az edény oldaláról,leveszem a tűzröl és egyenként hozzáadom a tojásokat.Jól kikeverem.Olajos lisztes sütőlapra kis gombocokat nyomunk ,és 180 fokos sütőbe teszem amit 20percig nem nyithatok ki.Amikor megsültek levágom a kalapját és forró karamellbe mártom.

Krémje
A tojás fehérjét 3kanál cukorral kemény habbá verem.A tejből a pudingból pudingot főzök.Még melegen belekeverem a felvert habot .Zsák és csillagcső segítségével a fánkot megtöltöm.Ha kihűlt a krém ,akkor 4 deci tejszínből habot verek és a pudingra teszem.A tetejére pedig a karamellás kalapot

Képviselőfánk 3.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Csokihabos - sütés nélkül
Csokihabos - sütés nélkül

A mártogatáshoz A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot. Kávé helyett kakaóba is lehet mártogatni: 3 dl.tej + 2 teáskanál instant kakaó A babapiskótákat hárm...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós - Piskóta piskótával
Kakaós - Piskóta piskótával

1. A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 2. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral, majd adunk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS VANÍLIÁS SZELET - SÜTÉS NÉLKÜL
TÚRÓS VANÍLIÁS SZELET - SÜTÉS NÉLKÜL

Alap: A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Epres parfétorta
Epres parfétorta

tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük forrpontig, mert összecsomósodhat. (Legjobb gőz fölött.) Levesszük, s ha a kihűlt, belekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk