2 dl víz
20 dkg margarin
20 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 darab egész tojás
csipet só csipet cukor
krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás puding
2 tojás fehérje
10 deka cukor
A vizet a margarinnal a sóval cukorral felforraljuk, amikor forr lassan hozzáadom a lisztet,amikor elválik az edény oldaláról,leveszem a tűzröl és egyenként hozzáadom a tojásokat.Jól kikeverem.Olajos lisztes sütőlapra kis gombocokat nyomunk ,és 180 fokos sütőbe teszem amit 20percig nem nyithatok ki.Amikor megsültek levágom a kalapját és forró karamellbe mártom.
Krémje
A tojás fehérjét 3kanál cukorral kemény habbá verem.A tejből a pudingból pudingot főzök.Még melegen belekeverem a felvert habot .Zsák és csillagcső segítségével a fánkot megtöltöm.Ha kihűlt a krém ,akkor 4 deci tejszínből habot verek és a pudingra teszem.A tetejére pedig a karamellás kalapot
A mákos tésztához a 2 egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. Utána hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tejfölt, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a lisz...
Elkészítési idő:Összedolgozni langyos vízzel, keleszteni, túrós tésztához a szélét tojással lekenni.
Elkészítési idő:Összevegyítjük a mandulát, rizsdarát, édesítőket, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót. A tejben megfőzzük kevergetve, kb. 8-10 perc alatt és hagyjuk langyosra hűl...
Elkészítési idő: 20+25 perc