2 dl víz
20 dkg margarin
20 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 darab egész tojás
csipet só csipet cukor
krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás puding
2 tojás fehérje
10 deka cukor
A vizet a margarinnal a sóval cukorral felforraljuk, amikor forr lassan hozzáadom a lisztet,amikor elválik az edény oldaláról,leveszem a tűzröl és egyenként hozzáadom a tojásokat.Jól kikeverem.Olajos lisztes sütőlapra kis gombocokat nyomunk ,és 180 fokos sütőbe teszem amit 20percig nem nyithatok ki.Amikor megsültek levágom a kalapját és forró karamellbe mártom.
Krémje
A tojás fehérjét 3kanál cukorral kemény habbá verem.A tejből a pudingból pudingot főzök.Még melegen belekeverem a felvert habot .Zsák és csillagcső segítségével a fánkot megtöltöm.Ha kihűlt a krém ,akkor 4 deci tejszínből habot verek és a pudingra teszem.A tetejére pedig a karamellás kalapot
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá meleg vizet, olajat és a sütőporral elkevert liszttel. Végül a tojások keményre vert habját óvatos...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElőször egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal, a mandula szeletekkel és a sóval. Egy másik tálban habosra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA folyadékra azért írtam, hogy körülbelül, mert liszt és gépfüggő. A lényeg, hogy keményebb tésztát készítsünk mint a kenyértészta. tehát, ha szükséges kevés lisztet vagy kevés fol...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű