1 1/2 víz
40 dkg cukor
1 cs. ráma margarin
30 dkg sovány turista tejpor,
1 cs. puffasztott rizs,
5 dkg holland kakaó.
1 1/2 dl vizet felfőzni a cukorral majd beledaraboljuk a rámát és lassú tűzön még tovább főzzük picit , a szirupot és a száraz anyagot gyorsan összedolgozzuk, mert hamar dermed. Ez egy gáztepsire való adag. Amikor dermedni kezd, késsel kicsit felkockázzuk, hogy dermedés után könnyebben lehessen vágni.
Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a vaníliát, a kardamomot, egy csipet sót meg a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a belsejébe való tölteléket készítem el. A lekvárt jól kikeverem egy kanállal. A zselatinhoz hozzáöntöm a meleg vizet, elkeverem és picit hagyom duzzadni. Ez csak 1-2 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rumba áztatjuk a mazsolát, és a felaprózott narancshéjat. A zselatint kevés vízben elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, citromhéjja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű