20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
4db tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
pár szem szilva
csipet só
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként hozzákeverjük. Egy 25 x25 centis formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és a tetejét megszórjuk a negyedekre vágott szilvával (természetesen bele is lehet forgatni). 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét. A 6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük (azért ezzel kezdem, hogy így biztosan jók a tojások, ha gond van velük, ami külsőr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a mézzel és kevés tejjel felfuttatjuk. Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk és addig dagasztjuk, míg össze nem áll. Fél órán át kelesztjük, majd nyújtjuk és töltjük....
Elkészítési idő: 3/4 óra+ 20 per Nehézség: Könnyű