20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
4db tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
pár szem szilva
csipet só
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként hozzákeverjük. Egy 25 x25 centis formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és a tetejét megszórjuk a negyedekre vágott szilvával (természetesen bele is lehet forgatni). 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A csokoládémousse-hoz verd kemény habbá a hideg tejszínt, és felhasználásig tedd hűtőbe. A tojások sárgáját elektromos kézi keverővel vagy konyhai robotgéppel keverd fehéredésig a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Krémes sütik > Mimóza szelet Mimóza szelet recept Mimóza szelet Beküldve: 2012.07.14. Kategória: Krémes sütik Küldte: Va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszegyúrni 200 fok, gombócok, 12 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk. Beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű